Trump artık kimseyi engelleyemeyecek

ABD Başkanı Donald Trump, attığı tweetlerle sık sık gündeme oturuyor. Bu sefer hakkındaki bir yargı kararıyla tekrar gündeme geldi. Karara göre, Trump artık Twitter’da rastgele kullanıcıları engelleyemeyecek.

Trump artık kimseyi engelleyemeyecek
Yeni Şafak'ın haberine göre sosyal medyayı aktif olarak kullanan ABD Başkanı Donald Trump, devlet politikalarını Twitter hesabından duyuruyor ve mesajlarını görmesini istemediği bazı kullanıcıları da engelliyor. Artık kimseyi engelleyemeyecek.

Habertürk’te yer alan habere göre New York'ta bulunan bir federal mahkeme, Trump'ın Twitter üzerinden bazı kullanıcıları, engellemesiyle ilgili davada kararını açıkladı. Ve ABD başkanının hiçbir kullanıcıyı engelleyemeyeceğine karar verdi. Karara gerekçe olarak, devlet memurlarının politik görüşleri nedeniyle, hiçbir kişiyi engelleyemeyecek olmasını gösterdi. Bir kişiyi engellemenin anayasayla koruma altına alınmış düşünce özgürlüğünün ihlali olacağına hükmetti.

Kararda, ABD başkanının Twitter hesabının, hükümet faaliyetlerinin ortaya konduğu, kamusal bir alan olduğuna dikkat çekildi. Herkesin bu alana erişim hakkı olması gerektiğini belirtildi. New York Columbia Üniversitesi'ne bağlı bir enstitü, 2017'de Twitter kullanıcılarının Trump tarafından engellenmesine karşı dava açmıştı. ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'da yaklaşık 52 milyon 200 bin takipçisi bulunuyor.