TSK: "Sınırda hava aracı düşürüldü"

TSK Suriye sınırında milliyeti belirsiz bir hava aracı düşürüldüğünü açıkladı.

TSK: "Sınırda hava aracı düşürüldü"
Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bugün Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş; üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür.

Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine verilen görevi angajman kuralları çerçevesinde kararlılıkla uygulamaktadır.

DÜŞÜRÜLEN HAVA ARACI İHA

Türk jetlerince düşürülen aracın insansız hava aracı olduğu anlaşıldı. Türkiye Hava Sahası’nın  3 kilometre kadar içinde sınırda devriye uçuşu yapan F 16’lar tarafından tespit edilen insansız hava uçağına elektronik dalga gönderilerek İHA’nın komutası ikaz edildi. Ancak ikazlara rağmen İHA Türkiye Hava Sahası içinde uçmaya devam edince F 16’lar tarafından vurularak düşürüldü. İHA’nın enkazına ulaşıldığı ve üzerinde de milliyetini belirleyecek bir ibarenin bulunmadığı bildirildi. Kaynaklar uçağın Suriye’ye ait olabileceğini değerlendiriyor. Suriye’nin elindeki İHA’ların büyük çoğunluğu İran yapımı. 

DOLAR GÜN İÇİ ZİRVESİNİ GÖRDÜ

Reuters'ın haberine göre dolar/TL Suriye sınırında bir hava aracının TSK tarafından düşürüldüğü haberinin ardından günün en yüksek seviyesi olan 2.9090’a çıktı. Düşürülen hava aracının İnsansız Hava Aracı (İHA) olduğunun açıklanmasıyla dolar 2.90’ın altına geriledi.