Tuğçe Sarıkaya: "Her projede olma kaygım yok"

2009 Best model güzeli Tuğçe Sarıkaya, defilelerin yanı sıra yapımların da aranan oyuncuları arasında. Bugüne kadar birçok sinema filminde rol alan Sarıkaya, şimdilerde Ortadoğu’da yayımlanacak olan bir dizide yer almanın heyecanı içinde.

Tuğçe Sarıkaya: "Her projede olma kaygım yok"
Tuğçe Sarıkaya'nın Akşam'da yayınlanan röportajı...

-‘Kalbimdeki Yabancı’ adlı dizide rol almaya hazırlanıyorsunuz. Proje nasıl oluştu? Biraz anlatır mısınız?


Türk-İran ortak yapımı olan ‘Kalbimdeki Yabancı’ dizisinin Türkiye yapımcısı Dağhan Baran ve yönetmeni Kamil Çetin... Dizimizin çekimleri Antalya’da başladı. Dizide Reha Beyoğlu, Tolga Karel ve Serkan Şengül’le birlikte oynuyorum. “Kalbimdeki Yabancı” Ortadoğu’da 13 ülkede yayın yapan ve 300 milyon gibi bir izleyici kitlesine sahip olan Gem TV’de yayımlanacak.

- Sizi nasıl rolde izleyeceğiz?

Ben trafik kazası sonucu hafızını kaybedip bütün hayatı altüst olan Dilara Alkan karakterini canlandırıyorum. Dizimizin türü dram fakat senaryomuz ve konumuz çok heyecanlı ve sürükleyici. Biz bile bir sonraki senaryonun gelmesini heyecanla beklemeye başladık.

SETTE GÜZEL BİR DÜZEN KURULDU

-Tolga Karel gibi birçok ünlü isimle aynı projedesiniz. Sette ego çatışması yaşanıyor mu?

Hepimiz profesyoneliz, elimizden geldiğince işimizi disiplinle yapıp üstümüze düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Yönetmenimiz Kamil Çetin sette çok güzel bir düzen kurdu. Egolu hiçbir oyuncu yok. Aksine herkes birbiriyle yardımlaşma içinde. Sette yönetmenin sözü geçer.

-Bu dizi Ortadoğu’da birçok ülkeye yayın yapacak. Artık Ortadoğu’ya açılacaksınız diyebilir miyiz?

Ben aslında Ortadoğu’da 2 yıldır modellik de yapıyorum. Lübnan, Dubai gibi birçok ülkenin modacılarıyla da çalışıyorum. Fakat hiçbir şey televizyonun yarattığı etkiyi yaratmaz tabii ki. Bu proje ile beni Ortadoğu Türkleri daha iyi tanıyacak (gülüyor).

- Setiniz nereye kuruldu?

Çekimlerimiz Antalya’da yapılıyor. Haftanın 6 gününü kapsıyor. Çok yoğun çalışıyoruz. Bu yüzden sezon sonuna kadar hem oyuncular hem de teknik ekip Antalya’da kalacağız.

HEP İŞİMLE GÜNDEMDEOLMAYA ÇALIŞTIM

- Oyunculuğunuzun yanı sıra aynı zamanda tescilli bir güzelsiniz. Peki, modellik ne durumda?


2009 yılında Türkiye Best Model birincisi seçildim ve 2010’da dünya üçüncüsü seçildim. 6 yıldır modellik yapıyorum. Modellik 90’lı yıllardaki parlak günlerinde değil tabii ki ama hâlâ çok güzel defileler yapılıyor. Ben de o defilelerde yer almaya özen gösteriyorum. 2 yıldır yurtdışındaki Kosova, Tunus gibi moda haftalarında podyuma çıkan ilk Türk model oldum. Çıkmaya da devam ediyorum. Bu yıl Kanada Moda Haftası’ndan da teklif aldım. Eğer diziyle zamanını ayarlayabilirsem mart sonunda mutlaka ona da katılmak istiyorum. Aynı zamanda geçen hafta 3 farklı kurum “2016 yılının En İyi Mankeni” ödülünü verdi. Her zaman sadece işimle gündemde olmaya çalıştım. Bunun da takdir edildiğini görmek güzel.

- ‘Kelebeğin İkinci Günü’, ‘Şipşak Anadolu’, ‘Senden Önce’ ve ‘Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu’ filmlerinde de rol aldınız. İlerleyen günlerde var mı film projesi?

Evet, bir film projemiz var, dizimiz sezon finaline girdikten sonra haziran gibi çekimlerine başlamayı düşünüyoruz. Sinema filmlerinin bende her zaman yeri çok farklı. Herkes bir dizide oynayabilir ama sinemada oynayamaz.

- Peki, oyunculuk anlamında kendinizi nasıl geliştiriyorsunuz?

Oyunculuk eğitimime devam ediyorum. Yer aldığım her projede tekrar roller değil de farklı rolleri ve karakterleri canlandırmaya çalışıp oyunculuk yelpazemi ve birikimimi çoğaltmaya çalışıyorum. Vizyon filmlerinin birçoğunu izleyip gözlemliyorum.

KALBİMİ ÇALACAK BİRİYLE TANIŞMADIM

- İş hayatınız bu kadar yoğunken aşkta durumlar nasıl? Bir erkek arkadaşınız var mı?


Uzun süredir hayatımda kimse yok. 2 yıldır iş hayatım özel hayatımdan daha çok vaktimi alıyor. Kalbimi çalabilecek biriyle de karşılaşmadım ki eksikliğini de hissetmedim.

- Size gelen projeleri ilk olarak neye göre değerlendiriyorsunuz?

Çok projeden teklif alıyorum fakat oynamamı istedikleri rol aklımdaki gibi olmayınca hiç okumadan geri gönderiyorum. Her projede olmak gibi bir kaygım yok. Benim için senaryo ve birlikte rol alacağım isimler çok önemli. Bana oyunculuk anlamında yeni şeyler katabilecek olan işlerde ve rollerde olmayı tercih ediyorum.

MODA DİYE SAĞLIKLA OYNANMAMALI

Türkiye’deki en ince bedende olan modellerden biriyim. Bu yüzden yurtdışı firmalarıyla da çalışabiliyorum. Fakat sıfır bedene hiçbir zaman sıcak bakmadım. Kişinin iskelet yapısı ve fiziki özellikleriyle kilo orantısı bence çok önemli. Sırf moda diye sağlıkla oynanmamalı. Hayatımda hiç diyet yapmadım ve hiçbir zaman kilo problemim de olmadı. Bu şanslı bir yapıya sahip olmamdan kaynaklanmıyor aksine kilo almaya müsait bir yapım var. Fakat ekmek, şeker ve tuzdan uzak durarak, ufak şeylere de dikkat ederek, dengeli ve düzenli beslenmeyle herkesin ideal kilosunda en iyi şekilde görüneceğine inanıyorum.

SİNEMADA DAHA ÖZGÜRÜM

- Dizi ve filmlerin yanı sıra tiyatro çalışmalarınız da var. En çok hangisi ağır basıyor?


Duayen Kayhan Yıldızoğlu’yla tiyatro çalışmalarımız sürüyoruz. Benim için sinemanın yeri çok farklı. Kendimi hem konusu hem de oyunculuk olarak daha özgür hissediyorum.

- Oyunculuk anlamında beğendiğiniz isimler var mı?

Meryl Streep kesinlikle çok beğendiğim bir oyuncu… Bütün filmlerini tek tek izlemişimdir sanırım.
Konular Röportaj