Tuğçe Sarıkaya'dan çarpıcı açıklamalar

Son dönemde art arda rol aldığı sinema filmleriyle adından söz ettiren Tuğçe Sarıkaya, “Sessiz ve derinden ilerlemek istiyorum. Yoksa bir anda şöhret olmak, bölüm başı onlarca bin lira kazanmak zor değil” diyor.

Tuğçe Sarıkaya'dan çarpıcı açıklamalar
Bugün'den Gülden Avuç'un röportajı...

Tek hayalim dışişlerinde çalışmaktı


*Tuğçe Sarıkaya adını son dönemde sık sık duymaya başladık. Nasıl başladın oyunculuğa?

Üniversitede Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okurken, 2009 yılında Best Model yarışmasına girdim ve dünya üçüncüsü seçildim. O zamanlar istediğim tek şey dışişlerinde çalışmaktı. Ancak bu yarışmayla birlikte hayatım değişti. O dönemde dizilerden çok teklif aldım ama okulumu etkiler diye sıcak bakamıyordum. Mezun olduktan hemen sonra oyunculuk dersleri almaya başladım.

‘Kelebeğin İkinci Günü’, ‘Şipşak Anadolu’ ‘Senden Önce’ isimli sinema filmlerinde rol aldım. Şimdi de ‘Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu’ isimli sinema filmimiz vizyona giriyor. Bu nedenle çok heyecanlıyım.

*Role en iyi şekilde hazırlanırım.Bunun için Senden Önce isimli filmimde sağır ve dilsiz bir kızı canlandıracağım için aylarca işaret dili eğitimi aldım

Herkes dizi yapar ama sinema yapamaz

*Yaşıtların olan oyuncular bir sinema filminde rol almanın yollarını ararken, sen art arda sinema filmlerinde rol almışsın. Şanslı görüyor musun kendini?

Sinemanın yeri ayrıdır. Herkes bir dizide rol alabilir ama herkes bir sinema filmi yapamaz derler. Bu nedenle kendimi çok şanslı hissediyorum.

*Artık okulun bitti, dizilerde rol almayı düşünmüyor musun?

Yaprak Dökümü’nde 3 bölüm rol aldım ama bu sezon çok istiyorum dizi yapmayı. Görüşmeler de sürüyor. Önümüzdeki hafta belli olacak.

*Vizyona girecek filminden söz eder misin biraz?

Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu gerçekten komik bir film oldu. Herkes kendinden bir şey bulacak. Yönetmenliğini Biray Dalkıran yapıyor. Biz çekerken çok eğlendik, izleyicinin de eğleneceğine inanıyorum.

Tiyatro sahnesine çıkıyorum

*Konservatuvar eğitimin yok, oyunculuğunu geliştirmek için neler yapıyorsun?


Evet, bu alanda eğitimim yok ama çok iyi bir izleyiciyim. Dizilere pek vakit ayıramıyorum ama izleyebildiğim kadar çok tiyatro oyunu ve sinema filmi izliyorum. Oyuncu koçuyla çalışıyorum. Eksiklerimi bu şekilde kapamaya çalışıyorum.

*Tiyatro projesi var mı?

Kayhan Yıldızoğlu bana ‘İsimsiz Yıldız’ adlı bir tiyatro oyununda rol almam için teklif getirdi. Ben de kabul ettim. Benim için çok onur verici bir teklifti. Provalara başlıyoruz çok yakında. Kayhan Yıldızoğlu bir duayen. Sadece oyunculuğuma değil, hayata bakışıma da çok faydalı olacağına inanıyorum. Kayhan Yıldızoğlu’nun beni çalıştırması büyük bir şans benim için. Bir de tekrar rolleri sevmiyorum. Zor roller oynamak istiyorum. Herkes sağır ve dilsiz bir kızı oynamaya cesaret edemez.

Henüz yolun başındayım ama ‘Yılın Gelecek Vadeden Oyuncusu’ ve ‘En iyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu’ ödülü aldım. Takdir edilmek çok güzel

Arkamda tertemiz bir sayfa var

*İşin dışında gündeme gelmiyorsun, bu bilinçli bir tercih mi?

Benim karakterim bu. Şöhret olmak aslında çok kolay. Şöhretli bir insanla dolaşırsanız, sürekli özel hayatınızla gündeme gelirseniz, siz de çok kolay şöhret olabilirsiniz. Ben hiçbir zaman böyle bir yolu tercih etmedim. Bu nedenle de geç ilerliyor gibi görünebilirim. Mazbut bir hayat tarzım var. Evde vakit geçirmekten, arkadaşlarımla kahve içip sohbet etmekten hoşlanan bir insanım. İnsanlar beni tanıdıkça buna daha da dikkat etmeye başladım.

*İş seçerken de böyle titiz misin?

Bütün işlerim konusunda çok seçici bir insanım. Her zaman iyi işlerde yer almak istiyorum. Podyumuna çıktığım tasarımcı birlikte yürüyeceğim arkadaşlarım benim için çok önemli. Oyunculukta da böyle. Kadro ve senaryo ön plandadır. Oynayacağım karakter önemlidir. Kariyerimi uzun yıllara yaymak istiyorum. Kısa süreli bir anda parlayıp sönen biri olmak istemiyorum.

Özel hayat özel kalmalıdır diye düşünüyorum. Mahremiyeti vardır, göz önünde yaşamak yanlıştır. Arkamda temiz bir sayfa var benim.

Cildimin parlaklığının sırrı limon yağı

*Setlerde çok ağır makyajlar yapılıyor. Cildinin bakımını nasıl yapıyorsun?

Gerçekten set makyajı çok ağır oluyor. Zaman zaman cildimizi yıpratıyor. Benim için ilk önce temizlik geliyor. Cildiniz temiz olduğu zaman yıpranma da daha az oluyor. Limon Yağı cildime çok iyi geliyor. Suyun içine bir miktar limon yağı atıyorum. Uyumadan önce yüzüme sürüyorum ve ertesi gün çok parlak ve canlı bir cilde sahip oluyorum. İçinde C vitamini ve lekelerin de açılmasını sağlıyor. Bal maskesi yaparım. Limonla balı karıştırıp yüzümde beklettiğim zaman cildime çok iyi geliyor.

*Formunu nasıl koruyorsun?

Aslında ben çok iştahlı bir insanım. Kimse buna inanmıyor. Çünkü 34 bedenim. Tek avantajım spor yapıyorum. Hiç bırakmıyorum. Kaslı kadın vücudu sevmediğim için yürüyüş yapıyorum. Günde 6-7 kilometre mutlaka yürürüm. Akşamları 7’den sonra hiçbir şey yemem. Şekerli meyve yememeye çalışıyorum. Elmayı kabuğuyla yerim.
Konular Röportaj