Tuğçe Sarıkaya'dan ezber bozan açıklamalar

Genç model Tuğçe Sarıkaya, oyunculuk kariyerinde emin adımlarla ilerliyor.

Tuğçe Sarıkaya'dan ezber bozan açıklamalar
Tuğçe Sarıkaya'nın Akşam'da yayınlanan röportajı...

Filmde sizi nasıl bir rolde izliyoruz?


Zehra karakterini canlandırıyorum. Sevdiği erkek olan Alper (Atılgan Gümüş) ile uzun süreli bir ilişkisi var ve artık evlenmek istiyor. Tam evlenme teklifi alıp nikâh masasına oturmuşken sevgilisi tarafından nikâhta terk ediliyor. Alper, Zehra’yı unutmak için aşk doktorundan yardım almaya başlıyor ve Zehra bir an da unutulmaya çalışılan eski sevgili oluyor ve komedi başlıyor. 

2009 Best model güzeli olarak filmde başrol oynuyorsunuz. Bu sizce bir avantaj mıdır?

Modellikte yaptığım işlerle kendi jenerasyonum arasında iyi bir yere sahip olduğumu düşünüyorum. Fakat oyunculuğu 2 yıldır yapıyorum ve bu kadar iyi isimlerle birlikte aynı projede yer alıp başrolde olmam benim için büyük bir avantaj.

AĞLAMA SAHNELERİNDE SOĞAN DOĞRADIM

Çekimlerde en çok hangi sahnelerde zorlandınız?


En çok ağlama sahnesinde zorlanmıştım. Normalde ağlamanın da bir tekniği vardır oyunculukta fakat bir sahnede ne yaptıysam olmadı ve ağlayamadım. Biray hoca, hemen yardımıma bir soğan ve kesme tahtasıyla koştu ve bana soğan doğratarak ağlattı.

Atılgan Gümüş’le iyi bir ikili oldunuz. Gümüş’ün oynadığı cesur sahneleri nasıl buldunuz?

Atılgan, zaten oyunculuğunu beğenerek izlediğim biri. Onunla birlikte başrolde oynayacağımı öğrenince çok mutlu oldum. Enerjimiz çok tuttu ve bu da hem sete hem de filme yansıdı. Atılgan’ın cesur sahnelerini herkes gibi sinemada izledim. Benden daha cesur çıktı diyebilirim.

Gerçekte nikâh masasında terk edilseniz tepkiniz nasıl olurdu?

Bunu düşünmek bile çok kötü bir durum. Çünkü aileniz, arkadaşlarınız salonda ve herkes sizin mürüvvetinizi görmek için sevinçle bekliyor ve siz o masada terk ediliyorsunuz! Kendini mi yoksa ailesi ve arkadaşlarını mı teselli edeceğini şaşırır insan. Ama biz Türk kadınları olarak her zaman daha anlayışlı ve affedici bir tarafımızda vardır. Eğer seviyorsam ve karşımdaki kişinin gerçekten haklı bir sebebi varsa önce oturur onu dinlerim. Eğer pişmanlığından da eminsem bir şans daha verebilirim.

Modellik mi yoksa oyunculuk mu sizin için daha önemli?

İkisinin de yeri bende çok ayrı ve özel. Türkiye’de ve yurtdışında birçok defilede ve moda haftasında yer alıyorum. Modellik benim her zaman çok severek yaptığım bir iş. Aynı zamanda birçok şirketin marka yüzüyüm. Fakat oyunculuğun her zaman yeri çok ayrı olacaktır. Hem modellikte hem de oyunculukta çok seçiciyim. Her projenin içinde illa yer almak gibi bir kaygım yok. İyi işlerde iyi bir ekiple birlikte çalışmak, benim için her zaman önceliktir. 

Eski sevgiliyi unutmak zor mudur?

Kimse birini unutmak için sevmez. O yüzden benim gibi düşünüp duygularında dürüst ve net olan insanlar için zor olduğunu düşünüyorum.

AŞKA DEĞİL SEVGİYE İNANIYORUM

Size göre aşk nedir?


Aşka çok inanmıyorum ben sevgiye inanıyorum. Eğer karşımdaki insanla vakit geçirmekten mutlu oluyor, anlaşıp, sohbet edip, birlikte gülebiliyorsak, bütün vaktimi onunla birlikte geçirmek istiyorsam seviyorum demektir. Ama tabii ki bunun karşılıklı olması çok önemli.

Hiç aşk acısı çektiniz mi? Eski sevgiliyi unutmak için neler tavsiye edersiniz?

Anlaşılmadığımı ve daha kötüsü yanlış anlaşıldığımı düşünüp üzüldüğüm zamanlar olmuştur. Hayatta her şeyin hayırlısını isterim ve bir şey olmuyorsa demek ki ‘hayırlısı değilmiş’ derim. Maalesef ben bunun formülünü bilmiyorum, bunu öğrenmek için filmimizi izlemeleri gerekiyor (gülüyor).

Özel hayatınızla pek gündeme gelmiyorsunuz.

Modelliğe ilk başladığımdan beri hep yaptığım işlerle gündemde oldum hiç özel hayatımla gündemde olmadım, olmak da istemem. Çünkü özel hayatın bana göre bir mahremiyeti vardır. İşlerimin yoğunluğundan dolayı özel hayatıma pek vakit ayıramadığım için hayatımda kimse yok. Hayatımda olmasını istediğim erkekte arayacağım ilk özellik samimi ve dürüst olmasıdır.

Sizi en çok ne güldürür?

Normalde de çok gülen bir insan olduğum için birçok şeye gülüyorum. Fakat en çok menajerim Asil Çağıl ve Ahmet Güneş ile kahve içip sohbet ettiğimiz zamanlarda gözlerimden yaş gelecek kadar gülüyoruz.
Konular Röportaj