Tuğçe umuda koşacak

7 yıl önce geçirdiği trafik kazasından dolayı omurilik felci olan Tuğçe Akgün, hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak için düzenlenen Wings For Life World Run’da yarışacak. Akgün, “Bu yarış belki bir gün tekrar ayak seslerimizi duymamıza vesile olur” dedi.

Tuğçe umuda koşacak
Yeni Asır'ın haberine göre Tuğçe Akgün, 7 yıl önce İzmir'de geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci oldu. Bir anda hayatı alt üst olan genç kız, her şeye rağmen yaşama küsmedi ve hayallerinin peşinden koşmaya devam etti.

Tuğçe, önce hep yaşamak istediği Bodrum'a taşındı, sonra da İstanbul'a giderek milli sporcu oldu.
28 yaşındaki Tuğçe, 6 Mayıs'ta memleketi İzmir'de omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için düzenlenen Wings For Life World Run'da yarışacak. Tuğçe Akgün, 2011 yılında İzmir'de bir trafik kazası geçirdi.

27 LİTRE SU YUTTU

Kullandığı araç, 'aşırı hız' sebebiyle virajı alamadı ve denize uçtu. 27 litre su yutan Akgün, uyandığında kazanın üzerinden tam 11 gün geçmişti. Omuriliği kırılan ve bir daha yürüyemeyeceğini öğrenen Akgün, hayata küsmek yerine mücadele etmeyi seçti. Önce annesiyle beraber çok sevdiği Bodrum'a taşındı ve burada belediyede çalışmaya başladı.

Engelli bir arkadaşının davetiyle soluğu İstanbul'da, Bağcılar Belediyesi Spor Kulübü'nde aldı. Yaklaşık 1 yıl önce spora başlayan Akgün, yoğun antrenmanlardan sonra 3 ayda milli sporcu unvanını aldı. 200 metrede Türkiye şampiyonu oldu, Temmuz 2017'de Londra'daki Dünya Şampiyonası'nda bayrak yarışında Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

KAYITLAR SÜRÜYOR

Dünyanın 12 farklı noktasında aynı anda, bu yıl 5'inci kez düzenlenecek Wings for Life World Run'a kayıtlar internet üzerinden devam ediyor. 6 Mayıs'ta dünyanın 12 farklı noktasında koşacak on binlerce insanla aynı anda yarışacak olan Tuğçe Akgün, "Omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlenen bu global koşu bu sene de içimde büyük bir umut. Ben umuduma doğru koşacağım. Benim gibi arkadaşlarım ve koşamayanlar için koşan milyonlarca duyarlı insan bu çatının altında toplanıyoruz. Wings For Life belki de bir gün tüm dünyanın desteğiyle bizim tekrardan ayak seslerimizi duymamıza vesile olur" ifadelerini kullandı.