Tüketicilere fatura müjdesi!..

Tüketicilerin şikayetine neden olan ‘elektrikte erken ve geç sayaç okumaya’ son verildi. Aboneler, 3 ayı geçen faturaları için faizsiz taksitlendirme de yapabilecek.

Tüketicilere fatura müjdesi!..
Takvim'de yer alan habere göre tüketicileri rahatlatacak düzenlemeler yapıldı. Elektrik sayaçları 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte periyodik olarak okunacak. Ayrıca tüketici, 1 yılı geçmemek üzere 3 ay ve üzeri tüketim dönemlerini kapsayan faturalar için taksitlendirme yapabilecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerinden alınan bilgiye göre; elektrik dağıtım şirketlerinin sayaçları periyodik olarak 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte okutup işlem yapmasına karar verildi. Yeni düzenleme, 1 yılı geçmemek üzere 3 ay ve üzeri tüketim dönemlerini kapsayan faturalar için tüketicinin talep etmesi halinde vade farksız taksit uygulanmasına da imkan sağladı.

EPDK yetkilileri, küçük miktarlı borçlar nedeniyle tüketiciye açılan davalarda hukuki masrafların mağduriyete neden olduğunu belirterek, bunun giderilmesi için değişiklikler yapıldığını kaydetti.

Yetkililer, şu bilgileri verdi:

ŞARTLARI VAR

"Yeni düzenleme, zamanında ödenmeyen borçlara ilişkin olarak, uygulamada tüketicilerin çok düşük miktardaki fatura bedelleri için yasal takibe alınıp vekalet ücreti ve icra masraflarının eklenerek mağdur edilmesini engelliyor. İcradan önce şirketlerin bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor..."