Tüm mahalleyi ayağa kaldıran çocuk!...

Okula gitmediği için babasından korkup evden kaçan çocuk, mahalleyi alarma geçirdi.

Tüm mahalleyi ayağa kaldıran çocuk!...
CİHAN'ın haberine göre Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 10 gündür okula gitmediği için babasının döveceğinden korkarak ormanlık alana kaçan 9 yaşındaki B.A, itfaiye ve mahalle sakinlerini alarma geçirdi. Yaklaşık 4 saat aranmasına rağmen bulunamayan minik A. çağırılan arama ekiplerin beklenmesi sırasında dönüş yapan gazeteciler, tarafından Kışla Sanayi Sitesi'ne doğru koşarken görüldü. Kısa süren kovalamadan sonra gazeteciler, küçük B. A.'yı saklandığı alanda bularak polise teslim etti.

Olay, Ereğli'ye bağlı Kışla Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre il dışında çalışan baba B.A., eve döndükten sonra oğlu B.A.'nın 10 gündür okula gitmediğini öğrendi. Oğluna kızarak yanına gelmesini istediği A. babasından korkup dağlık alana doğru kaçmaya başladı. Kısa süren kovalamada baba B.A., oğlunu gözden kaybetti. Yaklaşık 1 saat boyunca oğlunu arayan baba, bulmayınca polise ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve arama kurtarma köpeği Afet, küçük B.A.'yı dağlık alanda aramaya başladı. Yapılan aramalardan sonuç alınamadı. Küçük B.A.'nın her gün birlikte dağlık alanda gezdikleri arkadaşları da gelerek aramaya katıldı. Ancak onlar da arkadaşlarını bulamadı.

İtfaiye ekipleri tarafından yapılan aramada sonuca ulaşılamayınca UMKE ve AFAD ekiplerine haber verildi. Ekiplerin gelmesi için aramaya ara verildiği sırada Batuhan Acar isimli çocuk, B.A.'yı Kışla Mahallesi'nde bir bakkalın önünde gördüğünü söyleyince gazeteciler o tarafa yöneldi. Gazetecileri ve arkadaşını gören B.A., korkup kaçmaya başladı. Sanayi Sitesi içerisinde kısa süren kovalamacanın ardından B.A., saklandığı yerde gazeteciler tarafından bulundu.

'BEN GELMEM BABAM BENİ SİZ GİTTİKTEN SONRA DÖVER'

Babasının kendisini döveceğinden korkan ve göz yaşlarına boğulan B.A., gazetecilerin 'Hadi çık dışarıya. Baban seni dövmeyecek' sözlerine "Babam beni döver. Siz gittikten sonra döver. Çıkmayacağım. Bana ne, bana ne" diyerek karşılık verdi. Gazetecilerin ısrarlarına rağmen çıkmayan çocuğu, olay yerine gelen polisler kolundan tutarak çıkarttı.

Küçük B.A., polisin kucağında ekip aracına götürülürken "Babam beni dövecek. Vallahi dövecek" diyerek ağlamaya başladı. Ekip arabasına bindirilen küçük B.A., daha sonra ailesine teslim edildi.