Tüm Türkiye Özgecan Aslan için ağladı

Mersin'in Tarsus ilçesinde kaybolduktan sonra önceki gün sabah Tarsus-Ankara karayolu Çamalan köyündeki Cin Deresi'nde cesedi yakılmış halde bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan dün son yolculuğuna uğurlandı.

Tüm Türkiye Özgecan Aslan için ağladı
Yeni Asır'da yer alan habere göre Aslan'ın, Mersin'deki evine çok sayıda arkadaşı ve vatandaş geldi.

Aile fertlerinin sinir krizi geçirdiği taziye çadırında, arkadaşları da Özgecan'ın fotoğraflarına "Seni unutmayacağız Özgecan" yazısını yazdı. Kadınlar Özgecan'ın cenazesini omuzlayarak musalla taşına kadar taşıdı.

Anne Songül ile baba Mehmet Aslan kızlarının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Cenaze namazını kadınların ön safta kılmak istemesi üzerine tartışma yaşandı. Cenaze namazı kadın ve erkeklerin karışık şekilde saf tutmasıyla kılındı. Genç kız, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Mersin Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Tek hatası dolmuşa binmek mi?

Katillere en ağır cezanın verilmesini isteyen acılı anne, "Masum bir kızın ölmesine neden olanların benim kızımdan beter olmasını istiyorum. Özgecan melek gibi, her konuda herkese iyilik yapan bir insandı. Hedefleri vardı, psikolojiyi bitirip kendine iş yeri açacaktı. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi?" dedi. Kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döken anne, "Benim melek yüzlü kızım. Bebeğim benim. Onları ben ne emeklerle ne zorluklarla büyüttüm" diyerek feryat etti.

Özgecan'ın öldürülmesi ve kadın cinayetlerini protesto için Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu tarafından yürüyüş düzenlendi. Acı olay nedeniyle kentteki 14 Şubat etkinlikleri iptal edilirken, Mersin Barosu zanlılar için avukat vermeyeceğini açıkladı.

Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu'nun çağrısıyla Beyoğlu'nda toplanan yüzlerce kişi, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti. Yürüyüşe milletvekili Melda Onur, şarkıcı Demet Akalın ve eşi Okan Kurt da katıldı. 

Yurdun dört yanında protesto yürüyüşü

Hürriyet'in haberine göre Özgecan Aslan vahşeti tüm Türkiye’de ‘tepki seline’ neden oldu. Türkiye'nin dört bir yanında toplanan yüzlerce kişi, "Kadın cinayetlerine son", "Özgecan Aslan isyanımız" slogan ve pankartlarıyla yürüdü. Mersin, İstanbul, Ankara, İzmir, Karabük, Bursa, Muğla, Balıkesir, Batman, Tunceli ve Adana’da da yürüyüşler yapıldı.

Tüm Türkiye Özgecan Aslan için ağladı

Tüm Türkiye Özgecan Aslan için ağladı - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen üniversiteli Özgecan Aslan'ın ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti ve cinayeti şiddetle kınadılar. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, acılı aileyi önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra da eşi Emine Erdoğan aradı.

Erdoğan çiftinin, Özgecan'ın annesi Songül Aslan ile yaptıkları görüşmede, cinayeti şiddetle kınadıklarını ve genç kızın vefatından son derece müteessir olduklarını ifade ederek, merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da sabır ve metanet diledikleri öğrenildi. Anne Aslan'ın da kendilerini ayrı ayrı arayarak ailenin acısını paylaşmalarından ve sergilenen duyarlılıktan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teşekkür ettiği öğrenildi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN ÖZGECAN'IN AİLESİNE TAZİYE TELEFONU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin'de hunharca bir cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesini arayarak taziyelerini iletti. Davutoğlu, "Bu alçakça saldırının katillerinin gerekli cezayı alması için her şey yapılacaktır" dedi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Başbakan Ahmet Davutoğlu, il kongreleri için gittiği Karadeniz turu sırasında cinayete kurban giden Özgecan'ın ailesini arayarak taziyelerini iletti.

Başbakan Davutoğlu'nun, Özgecan'ın annesi Songül Aslan'a "Bu alçakça saldırının katillerinin gerekli cezayı alması için her şey yapılacaktır" dediği ve her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olduklarını söylediği öğrenildi.