Tüm vücut tiplerine özel stil önerileri!

Moda ne olursa olsun, biz vücudumuzu ve vücudumuzun ihtiyaçlarını tanıdığımız sürece her yaşta ve her beden ölçüsünde stil sahibi olabilmeyi ve şık görünmeyi garantileriz.

Tüm vücut tiplerine özel stil önerileri!
Akşam'dan Rüya Büyüktetik'in yazısı...

Moda ne olursa olsun, biz vücudumuzu ve vücudumuzun ihtiyaçlarını tanıdığımız sürece her yaşta ve her beden ölçüsünde stil sahibi olabilmeyi ve şık görünmeyi garantileriz. Gelin bugün beraber ana hatlarıyla vücut tiplerini tanıyalım ve bu tipleri temsil eden ünlü isimleri hatırlayıp onların stillerinden ilham alalım…

Armut tipi vücut

Gözünüzün önüne üstü dar altı geniş bir üçgen getirin. İşte Türk kadınlarının genel vücut tipi bu üçgeni andıran ‘armut tipi’ vücuttur. Bu vücut tipinde göğüsler ve omuzlar dar, karın ve kalça daha geniştir. Bu noktada omuzlara vatkayla vurgu yapmak, alt beden-üst beden dengenizi rayına oturtacak en kurtarıcı formüldür. Genellikle yapılan hata alt bedeni bol kıyafetler altına gizlemeye çalışmaktır. Bunu yapmak yerine üst tarafa vurgu yaparak vücudunuzu daha orantılı göstermiş olursunuz. Alt grupta koyu renk tercihleri işinizi kolaylaştırır. Açık yakalı bluzlarla göğüs kısmınızı daha ferah göstermek de çok iyi bir hile olacaktır. Armut tipi vücuda sahip ünlülerden Rihanna, Beyonce ve Jennifer Lopez’in günlük kıyafetlerini ve kırmızı halı tercihlerine göz atıp fikir almayı unutmayın.

Kum saati tipi vücut

Gelelim Türk kadınlarında yine sık rastlanan bir vücut tipine… ‘Kum saati vücut tipi’ denince ilk akla gelen Sophia Loren’di ama son yıllarda önlenemez yükselişiyle Kim Kardashian bu algıyı neredeyse kökten değiştirdi. Dönelim bu vücut tipinin belirgin özelliğine. Aynı kum saatinde olduğu gibi belirgin bir bel, geniş omuzlar ve kalçalar bu vücut tipini özetleyecektir. Bu vücutlar bol kıyafetlerden mutlaka uzak durmalı, tercihlerinde bel inceliğini ortaya çıkaracak kıyafetlerden ve aksesuarlardan destek almalılar. Üst grup tercihlerinizi vücuda oturan ve kalçalarınızın tam ortasında bitmeyen kıyafetlerden yana kullanmalısınız. V kesimli bluzlar vücudunuzu çok fit gösterecektir. Kalem eteklerle kalça kıvrımlarına vurgu yapmak tarzınıza feminen bir dokunuş katacaktır.

Oval vücut tipi

Hollywood yıldızlarından Kate Winslet ‘oval vücut tipi’nin en ünlü temsilcilerinden. Eğer sizin de onun gibi üst gövdeniz alt gövdenize göre daha genişse, belirgin bir göğüs kafesiniz, ince kalçanız ve bacaklarınız varsa o halde oval vücut tipine sahip gruba giriyorsunuz demektir. Üst bölgenizde çok fazla dekolteye gitmeden, boynunuzu ince gösterecek V yaka kesimlerini tercih etmelisiniz. Kayık yaka tercihler üst bölgenizi olduğundan daha geniş gösterecektir, kaçınmanızda fayda var. Kısa boy etekler, vücuda fazla yapışmayan pantolonlar işinizi kolaylaştıracaktır. Kalça bölgenizden dikkatleri uzaklaştırmak adına omuzdan kalçaya kadar uzanan büyük çantalar yerine elde taşınan çantaları tercih edin. Abartılı aksesuarlardan kaçının.

Dikdörtgen vücut tipi

Üst ve alt bedeniniz eşitse ‘dikdörtgen vücut tipi’ne sahipsiniz demektir. Ortaya çıkarmanız gereken bölgeniz bacaklarınızdır. Kısa elbise ve etekler sizin için hayli uygun olacaktır. Özellikle etek uçları hareketli olan elbiseleri muhakkak dolabınıza ekleyin. Mini bir eteği aynı boyda biten bir ceketle  kombine ederek çok çarpıcı bir etki yaratabileceğinizi unutmayın. Omuzlarını ön plana çıkaracak bluzları tercih edin. Düşük belli pantolonlardan kaçının, daha feminen tercihler yapın. Vücut tipiniz gereği kıvrımsız bir hatta sahip olduğunuzdan makyajınızda ve takılarınızda daha gösterişli dokunuşlarda bulunabilirsiniz. Hollywood yıldızı Gywenth Paltrow’un stilinden ilham alarak hem günlük hayatta hem de özel gecelerde şıklığınızı konuşturabilirsiniz.

STİL İPUÇLARI…

Ana hatlarıyla değindiğimiz vücut tiplerine göz attıktan sonra aynanın karşısına geçip kendi vücut tipinizi belirleyin.

*Gardırobunuza göz atın, vücut tipinize uygun olmadığınızı düşündüğünüz kıyafetleri ikiye ayırın. Birinci grup tamamen gardırobunuzdan çıkartmanız gerekenler, ikinci grup terzi tadilatıyla size uygun hale getirilebilecekler olsun.

*Aksesuarların gücünü yabana atmayın. Uzunluğu doğru ayarlanmış bir kolye boyunuzu olduğundan daha uzun, üst bedeninizi olduğundan daha ince, proporsiyonunuzu olduğundan daha ölçülü gösterme gücüne sahiptir, unutmayın.

*Saç modelinizin ve renginizin hayat tarzınız, kıyafetleriniz ve mesleğinizle ne kadar uyumlu olduğunu gözden geçirin. Saçınızdaki herhangi bir renk değişikliği dolabınızı tamamen değiştirmenize sebep olabilir. Katlı bir kesimle olduğundan daha hacimli görünen saçlara sahip olabilirsiniz.

*Kozmetiğe yatırım yapın. Öncelikle cildinizi çok iyi temizlemeyi ve nemlendirmeyi ana hedefiniz haline getirin. Yaşınız kaç olursa olsun cildiniz kıyafetinizden önce giydiğiniz giysinizdir ve ona her şeyden daha iyi bakmanız gerekir. Daha sonra size ve tarzınıza uygun makyajı belirleyin. Göz yoğunluklu ve dudak yoğunluklu olmak üzere iki farklı makyaj tipini öğrenmeniz, stilinize uygun değişimin anahtarı olacaktır.


(RÜYA BÜYÜKTETİK  / AKŞAM GAZETESİ)
Konular Kadın / Bakım