Tunç Kemal: "Serdar Ortaç çok nankördür"

Şair, gazeteci, müzik ve şarkı sözü yazarı Tunç Kemal'in imza attığı şarkılarını, Zeki Müren’den Emel Sayın’a kadar pek çok sanatçı okudu. ‘Bugün Yarındır’ adlı şiir kitabını hazırlayan Kemal, sanat dünyasındaki riyakarlıklardan şikayetçi olduğunu açıkladı...

Tunç Kemal: "Serdar Ortaç çok nankördür"
Sözcü'den Yüksel Şengül'ün haberine göre 2008'de ‘Damlalar', 2013'te ise ‘Yıldızları Saymak' adlı kitaplarıyla okurlarına ulaşan Kemal'in şiire olan merakı çocukluk yıllarına kadar uzanıyor. Tunç Kemal'in bugüne dek bestelenen 76 güftesi bulunuyor. Bir dönem müzik yazarlığı da yapan ve “Şiirlerimde yalnız sevgiyi değil riyakar ve maskeli insanların sahtekarlığını da yansıtmaya çalışıyorum” diyen isim, yıllarca sanat dünyasının içinde bulunduğunu belirtiyor.

Kemal müzik dünyasıyla ilişkisini “Türk müziğini çok sevdiğim için pek çok bestekar arkadaşım oldu. Mesela Şekip Ayhan Özışık, İrfan Özbakır, Sadi Hoşses'le dost olunca şiirlerim bestelenmeye başladı. İrfan Özbakır imzasını taşıyan ‘İyi Geceler' adlı güftem ilk şarkımdır. Behiye Aksoy okumuştu. En meşhuru Coşkun Sabah'ın besteleyip söylediği ‘Aşığım Sana' oldu. Güftesi bana ait yine Sabah'ın bestesini yaptığı ‘Hep Sen Varsın' adlı şarkıyı Zeki Müren söylemişti. Emel Sayın'ın gözleri için yazdığım ‘Senin O Güzel Gözlerin' adlı şarkıyı da Emel Sayın okumuştu” diye anlatıyor.

SERDAR ORTAÇ ÇOK NANKÖRDÜR

Kemal, sanat dünyasındaki anılarını da kaleme aldığı bir kitap hazırlığında olduğunu söylerken sözünü esirgemiyor. “Mesela, Serdar Ortaç çok nankördür… Ona ilk albümünü ben yaptırdım. Şöhreti bulunca dostluğu da sona erdi” diyerek sitem etti.