Türk baletin büyük başarısı!

Uluslararası Cezayir Dans Festivali’nde Fransa’yı bir Türk balet temsil etti. İlkokuldan itibaren Antalya, Ankara ve İstanbul’da devam eden konservatuar eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’da uzun süre ünlü isimlerle koreograf ve dansçı olarak çalışan Utku Bal, 3 yıl önce gelen bir teklif ile P

Türk baletin büyük başarısı!
FRANSA BAYRAĞI CEZAYİR’DE BİR TÜRK’E EMANET !

3 yıl önce Academie Internationale de la Danse’ın kurucusu Nicol Chirpaz tarafından davet edilerek Paris’e yerleşen Bal, haftasonunda  Cezayir’de Fransa’yı temsil eden ekipte yer aldı.

Bir hafta süren ve 35 farklı ülkenin katıldığı festival, dans dünyasının en önemli organizasyonlarından biri. İsviçre'den Mısır'a, Portekiz'den Çin'e, Hindistan’dan Japonya’ya, İtalya’dan Rusya’ya yüzlerce dansçıyı Cezayir'de buluşturan Uluslararası Cezayir Dans Festivali, dünya dansçılarına sadece performans şansı değil, gözlem ve geniş repertuvar imkanları sunuyor.

“Ballet Preljocaj” grubu festivalde Fransa adına Lamia Safieddine’nin koreografisi ile “ A Corps et a Cris” gösterisiyle yer aldı. Ekip ve Utku Bal, bu festivalden övgülerle ayrıldı. Gösterinin ardından İsviçre Büyükelçisi Bal ve dansçı arkadaşlarını verdiği yemeğe davet ederek kutladı.

Paris'te “Academie Internationale de la Danse”tan “Artiste Danseur” diploması aldıktan sonra  oyunculuk eğitimine devam eden Utku Bal, “Jeanne Ballet Europeen” kadrosunda yer alan ilk Türk olarak da 3 farklı gösteride baş balet olarak dikkat çekti.

Utku Bal, 2013-2014 sezonunda da dunyaca ünlü koreograf Giuliano Peparini’nin Fransa'da büyük yankı uyandıran ve Fransiz ihtilali sırasında yaşanan büyük bir aşkı anlatan “1789  Les Amants de la Bastille” müzikalinde de dans etti ve Fransız seyircilerinin büyük beğenisini topladı.

Utku Bal, bu sene 18.si duzenlenen Festival H2o da ünlü koreograf Tishou Aminata Kane'in yeni eseri “Skyzo Mais Pas Trop” adlı gösterisinde dans edecek. Bu gosteri 3 Aralık'ta "Theatre Jacques Prevert'te" sahnelenecek.

Gösteri modern dünyanın herkesi biraz şizofren ve otistik yapıyor olabileceğini, otizm mi anormal bizler mi? sorgulamasını bale ve hiphop dansının harmanlanmasi ile sahneye taşıyor ve eleştirmenler tarafından merakla bekleniyor.