Türk dizilerinden ihracat rekoru!

Ortadoğu’daki popülerliklerinin yanı sıra pembe dizileriyle ünlü Latin Amerika ülkelerini de fetheden Türk dizilerinde ihracatın 2015 yılında 350 milyon dolar barajını aşması bekleniyor.

Türk dizilerinden ihracat rekoru!
Vatan'ın haberine göre Ortadoğu’daki popülerliklerinin yanı sıra pembe dizileriyle ünlü Latin Amerika ülkelerini de fetheden Türk dizilerinde ihracatın 2015 yılında 350 milyon dolar barajını aşması bekleniyor. Lale Devri, Kurtlar Vadisi Pusu, Kara Gül, Filinta gibi birçok dizinin ihracatını yapan Can Okan, Türk dizilerinin yaklaşık 80  ülkede yayınlandığını söyledi ve ekledi: “Bu sene dizi ihracatının 350-375 milyon dolar civarında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.”

Yakın zamanda Güney Amerika’ya dizi ihracatının başladığını da söyleyen Okan, “Latin Amerika pazarı sektöre yeni bir hareket getirdi, şu an ciddi bir büyüme içerisinde. Bir zamanlar dünyada ve Türkiye’de fırtınalar estiren ‘Telenovela’ dizilerinin çıktığı bölgede artık Türk dramaları izleniyor. Bugün Şili’de yayınlanan ilk Türk dizisi olan Binbir Gece çok  başarılı oldu. Orada yeni doğan bebeklere Onur ve Şehrazat isimleri veriliyor” dedi.

Yeni hedef Uzakdoğu

Can Okan, Türk dizilerinin Uzakdoğu ülkelerine de pazarlanması için de girişimlere başlandığını duyurarak,  “Uzakdoğu pazarına girmeye çalışıyoruz,  görüşmeler devam ediyor, önemli mesafe kat ettik, Endonezya, Malezya, Hindistan ve Çin gibi büyük pazarları zorluyoruz” diye konuştu.