Türk genci öldürüldü!..

Amerikalı, garajına giren Türk gencini öldürdü...

Türk genci öldürüldü!..
Hürriyet'ten Rıza Cankligil'in haberine göre ABD’nin Montana eyaleti Missoula şehrinde uluslararası değişim öğrencisi olarak öğrenim gören Türk genci Diren Dede (17), gece yarısı garajına girdiği Amerikalı Marcus Kaarma (29) tarafından başından vurularak öldürüldü.

Missoula şehrindeki ‘’Big Sky High School’’da öğrenim gören Dede’nin aynı zamanda okulun futbol takımının yıldız oyuncularından olduğu belirtildi.

Polisin verdiği bilgiye göre Almanya kökenli olduğu kaydedilen Dede, gece yarısı girdiği garajın güvenlik alarmı çalması ile evde yaşayan Kaarma tarafından başından vuruldu. Hastaneye kaldırılan Dede, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Dede’yi vuran Marcus Hendrik Kaarma, cinayet suçlamasıyla gözaltına alınırken, dedektifler, Türk gencinin neden garaja girdiği ve ikili arasında tam olarak nasıl bir ilişki olduğunu soruşturuyorlar.

Dede’nin ölümü ile ilgili açıklama yapan okul müdürü Alex Apostle; ‘’Çok trajik bir durum. Dede’nin ailesini ve okul arkadaşlarını desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz.‘’ diye konuştu.