TÜRKİYE İÇİN DEPREM UYARISI

Rus sismologlardan Türkiye için deprem uyarısı...

TÜRKİYE İÇİN DEPREM UYARISI

Rus uzmanlar depremlerin Rusya'nın uzak doğusu, Türkiye, Japonya, Güney doğu Asya ve Ortadoğu bölgeleri ile Karaiplerde etkili olacağını kaydetti.

Sismik etkinliğin özellikle Güney doğu Asya'yı, Türkiye'yi ve Karaip'leri etkileyeceğini belirten Rusya Bilimler Akademisi Dünya Fizilojisi Enstitüsü Laboratuarı yöneticisi Aleksey Zavyalov turistlerin Bali, Tayland, Endonezya, Malezya, Türkiye, Mısır ve Karaipleri ziyaretleri sırasında dikkatli olmaları için uyardı.

Deprem tehlikesi yıl boyunca devam edeceğini öne süren Zavyalov, özellikle de yazın başlangıcında risk oranı çok yüksek olacağını iddia etti. Zavyalov, "Dünya tek organizma şeklindedir. Dünya'nın bir tarafından bir şey meydana geldiği zaman, diğer tarafında da bunun tekrarlanmasını zorlar. İtalya'daki deprem yakın gelecekte dünyanın genelinde tekrarlanacak." dedi.

Öte yandan dün sabah saatlerinde Rusya'nın doğusunda bulunan "Güney-Sahalin" sismoloji istasyonunda Kuril Adaları'nda yer altında 6.8 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu.

Star Gazetesi