Türkiye şehitlerine ağlıyor!

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu 13 asker şehit oldu. İşte o askerler ve hikayeleri...

Türkiye şehitlerine ağlıyor!
Habertürk'te yer alan habere göre Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak'ın Adana'daki evinde yas var. Şehit Sığınak'ın (32) merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde yaşayan annesi Sema ve babası Hayati Sığınak'a acı haber askeri yetkililerin tarafından verildi.

Haberin duyulmasının ardından eve gelen şehidin yakınları, Sığınak ailesini teskin etmeye çalıştı. Anne Sığınak, "Sizi Serhat'ımın düğününe çağıracaktım." diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Sığınak'ın düzenlenecek törenin ardından Asri Mezarlığı Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi.Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopterin kısa bir süre sonra yüksekŞırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan 13 askerden biri de Tümgeneral Aydoğan Aydın'dı. Aydın, en son 28 Mayıs'ta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Kato Dağı'nda PKK'lı teröristlere yönelik 40 gündür operasyonun devam ettiği bölgeye yaptığı ziyaret sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefonla bilgi vermişti.

FETÖ kumpasıyla görevinden uzaklaştırılıp hukuk mücadelesiyle üniformasına geri dönen Yarbay Songül Yakut, aile içi şiddete karşı verdiği mücadele ile de tanınıyordu. Songül Yakut, 1997 yılında Kara Harp Okulu’nun Jandarma sınıfından teğmen rütbesiyle mezun olmuştu. Kara Harp okuluna yılda sadece bir kadın alınıyordu. Yakut, Jandarmanın ilk kadın komutanıydı. Songül Yakut, 7 yıldır Jandarma Genel Komutanlığı’nda subay olarak görev yapmıştı.

41 yaşındaki Yarbay Songül Yakut´un şehadet haberi, Malatya´nın Akçadağ İlçesi'nde oturan anne Sebahat Yakut'a, gece yarısından sonra iletildi. Balyoz davasında görevden uzaklaştırılan ve başlattığı hukuk mücadelesiyle suçsuz olduğu kanıtlanınca tekrar görevine dönen Yarbay Yakut'un acılı annesi, kızının şehit olduğunu uzun süre inanamadı.

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral'ın (35) Manisa'daki evinde yas var. Şehit Kıral'ın Akhisar ilçesi Beyoba Mahallesi'nde yaşayan annesi Nurdan ve babası Sabri Kıral'a acı haber Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kaan Mete tarafından verildi. Haberin duyulmasının ardından eve gelen şehidin yakınları, Kıral ailesine taziyelerini iletti. Şehit Kıral'ın, İzmir Gaziemir Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli olduğu ve 10 gün önce geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtildi. Sude Nur ve Zehra isminde iki kız babası olan Kıral'ın abisi Yüzbaşı Hürşehit Kıral'ın da Edirne'nin İpsala ilçesinde görev yaptığı öğrenildi.Şehidin cenazesinin Beyoba Mezarlığı'nda toprağa verileceği ifade edildi.

Şehit Yüzbaşı İlker Acar... Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopterin yüksek gelirim hattına takılarak düşmesi sonucu şehit olan Muhabere Yüzbaşı İlker Acar'ın (37) Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan eşine acı haber verildi. Şehit Yüzbaşı Acar'ın ataması bir hafta önce yapılmıştı.

Şehit Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş... Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden ikisinin ateşi Amasya'nın Merzifon ilçesine düştü. Pilot Üsteğmen Abdülmuttalib Kesikbaş ile Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın acı haberi evlerine giden yetkililer tarafından ailelerine verildi. Pilot Üsteğmen Abdülmuttalib Kesikbaş'ın eşinin 8 aylık hamile olduğu öğrenildi. Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın ise evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker... Şehit Albayın İstanbul Çatalca Ferhat Paşa Mahallesi, Ferhat Paşa Caddesi'ndeki evine yakınları ve komşuları akın etti. Şehidin oturduğu bina ve sokaktaki evler Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehit Binbaşı Koray Onay... Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Binbaşı Koray Onay'ın Gelibolu ilçesinde yaşayan annesi Nahide ve babası Sinan Onay'a şehadet haberi Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi. Kuzey ve Ece isminde iki çocuk babası olan Binbaşı Koray Onay'ın naaşının Gelibolu İlçe Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Zeki Koç... Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde düşen helikopterde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Zeki Koç'un Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde bulunan baba evinde yas var. Düziçi ilçesine bağlı Bostanlar köyünde ikamet eden şehidin ailesine acı haberi ilçe Kaymakamı Mustafa Koç verdi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Ali Koç ve anne Zeynep Koç fenalık geçirdi.

Şehit Başçavuş Mehmet Erdoğan... Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın Kayseri'de bulunan evinde hüzün hakim. Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde düşen helikopterde şehit olan 13 askerden Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın merkez Melikgazi ilçesine bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bulunan evine acı haber ulaştırıldı.