Türkiye'nin 13 ilinde dev terör operasyonu

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon düzenlendiğini, terör eylemleriyle bağlantılı olduğu iddiasıyla 251 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. İstanbul'da polisle girdiği çatışmada ölen G.Ö.'nün 'canlı bomba' hazırlığında olduğu iddia edildi.

Türkiye'nin 13 ilinde dev terör operasyonu
Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 24 Temmuz 2015 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlara ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon yapıldı. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alındı."

Göz altına alınanlar hakkında adli sürecin devam ettiği belirtildi. Açıklamada, Türkiye'nin dün olduğu gibi bugün de ayrım yapmaksızın DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve diğer uluslararası terör örgütleri ile çok boyutlu mücadelede kararlı olduğu vurgulandı.

İSTANBUL'DA 5 BİN POLİSLE OPERASYON

İstanbul’da sabaha karşı 5 bin polisle operasyon başlatıldı. 26 ilçede eş zamanlı yapılan operasyon sırasında Bağcılar’da çatışma çıktı. Çatışmada DHKP-C üyesi olduğu ileri sürülen G.Ö ölü olarak ele geçirildi.

CANLI BOMBA EYLEMİ HAZIRLIĞINDAYDI

Bağcılar’da polis ekipleriyle girdiği çatışmada hayatını kaybeden şüpheli G. Ö.’nün "canlı bomba" eylemi hazırlığında olduğu iddiasıyla arandığını belirtildi.