Türkiye'yi sarsan olaya Vali'den açıklama!

Van’ın Gürpınar İlçesi’ne bağlı Yalınca Köyü’nün Çeli Mezrası’nda oturan Taş ailesi, rahatsızlanan 3 yaşındaki çocuğun yolların kapalı olması nedeniyle ölmesi ve babası tarafından sırtında taşınmasının yankıları sürüyor.

Türkiye'yi sarsan olaya Vali'den açıklama!

Van Valisi olayda koordinasyon sıkıntısı yaşandığını söyleyerek, "Bizim çağrı merkezimize dört milyon 300 bini çağrı düşüyor, bunun 49 bini doğru çağrı. Bunun giderilmesi gerekiyor" dedi.

Taş ailesi, hastalanan çocukları Muharrem Taş’ın ihmalden öldüğünü iddia ederek, Karayolları, sağlık ekipleri ve karakol görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Minik Muharem’in ailesi tarafından çuvala konulan cenazesi ise sırtta taşınarak mezradan köye indirildi.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan NTV'ye yaptığı açıklama, "Olayda koordinasyon sıkıntısı yaşandı. Bizim çağrı merkezimize dört milyon 300 bini çağrı düşüyor, bunun 49 bini doğru çağrı. Arkadaşlar sanki her çağrıyı doğrulatma alışkanlığı kazanmışlar. Bunun giderilmesi gerekiyor. Bu tip durumun bahanesi olamaz bunlar. Ama bu konuda da yurttaşlarımızın daha dikkatli davranmasını istiyoruz." açıklamasını yaptı.

"SORGULUYORUZ"

Doğan şunları söyledi:

"Üç birimle ilgili soruşturma başlattık. Sorguluyoruz. Bunun hiçbir şekilde de devlet açısından izah edilemeyeceğini ifade ettim. Ama son tahlilde önümüzdeki dönemlerde de kış şartları nedeniyle oluşabilecek durumlar için, bu konuda bir önem arz ettiğini ifade etmeye çalıştım. Bu durum sonucun bahanesi sayılamaz. "

HABERTÜRK İNTERNET SİTESİ