Türksat 4B uydusu fırlatıldı

Türksat 4B uydusu Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden TSİ 23.40'da fırlatıldı. Aralık ayında işletmeye alınacak olan Türksat 4B uydusu, Ka-Bant üzerinden internet erişimi için kullanılacak.

Türksat 4B uydusu fırlatıldı
CİHAN'da yer alan habere göre Türksat 4B uydusu sayesinde, Türkiye'nin televizyon ve uydu haberleşme sinyalleri artık Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Asya ile Türk Cumhuriyetlerini kapsayacak.

Uydu, fırlatmadan 9 saat sonra fırlatıcı roketin son kademesinden ayrılacak ve dünyanın etrafında dönmeye başlayacak. Uydu daha sonra üzerindeki sistem sayesinde yörüngesine yerleşecek.

Türksat 4B’nin kontrolü için bu süreçte Türkiye, Afrika, Avustralya, Japonya, İtalya ve Kanada'daki uydu istasyonları kullanılacak.

TÜRKSAT 4B UYDUSUNUN ÖZELLİKLERİ:

Ku, Ka ve C frekans bantlarında aktarıcılara sahip olan Türksat 4B uydusu, 12 adet Ka bant spot kapsama alanında daha ucuz internet hizmeti verecek. Uydu, televizyonların canlı yayın geçişlerinde de yoğun olarak kullanılacak. Yaklaşık 5 ton ağırlığında, 9 kilowatt elektrik enerjisi gücüne sahip uydunun manevra ömrü ise 30 yıl.

Türksat 4A ve 4B uydu projeleri kapsamında düzenlenen teknoloji transfer amaçlı Doğrudan Katılım Programı ile Türk mühendisler, uydu entegrasyon ve test sertifikalarını aldı. Türk mühendisler, Türksat-6A yerli haberleşme uydusunun üretiminde görev alacak.