TUTTUĞU KİRALIK KATİLİ ÖLDÜRDÜ

Miras için babasını öldürttüğü kiralık katilin kendisini tehdit ederek sürekli para sızdırması üzerine korkunç bir plan hazırladı..

TUTTUĞU KİRALIK KATİLİ ÖLDÜRDÜ

İzmir Narlıdere'de 2007'de öldürülen Şükrü Dayhan cinayetini polis adeta iğneyle kuyu kazarak çözdü. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, öldürülen Şükrü Dayhan'ın oğlu Mehmet Rıdvan Dayhan'ı Turgutlu'da gözaltına alınca, tüm gerçekler ortaya çıktı. Dayhan'ın, milyonlarca liralık mirası için babasını kiralık katil Mehmet Şimşek'e öldürttüğü, 3 ay sonra da kendisinden sürekli para isteyen Şimşek'i kendisinin öldürdüğü ve Turgutlu'daki bağ evinde gömdüğü ortaya çıktı. Polis, Mehmet Rıdvan Dayhan'la birlikte İzmir, Turgutlu ve Diyarbakır'da toplam 4 kişiyi gözaltına aldı. İfadesinde babasını öldürttüğünü kabul etmeyen ancak babasını öldürmesinin ardından Mehmet Şimşek'e 250 bin TL verdiğini kabul eden tel çit fabrikası sahibi Mehmet Rıdvan Dayhan'ı, gözaltındaki diğer 3 zanlının da sık sık arayıp kendisinden para almaya çalıştığı iddia edildi.

GENİŞ SORGULAMA
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 73 yaşındaki Şükrü Dayhan'ın Mart 2007'de Balçova'da tabancayla vurularak öldürülmesi üzerine, zanlıyı belirlemek için sürdürdüğü çalışmada, Dayhan'ın aile, iş çevresi ve özel yaşantısıyla ilgili araştırma başlattı. Olayla ilgili 150'ye yakın kişinin ifadesine başvurarak tüm ihtimalleri değerlendiren polis, bir süre sonra, Şükrü Dayhan'ın sahibi olduğu tel çit imalatı yapan işyerinde çalışan ve gasp, hırsızlık gibi suçlardan sabıkası bulunan Mehmet Şimşek'in (32) kayıp olduğunu tespit etti. Şimşek'in üzerine yoğunlaşan ekipler, 2008 Haziran ayında Şimşek'in yeğenini bularak ifadesini aldı. Mehmet Şimşek'in 1 yıldır kayıp olduğunu anlatan yeğeni, kayıplara karışmadan önce dayısının kendisine Şükrü Dayhan'ı öldürdüğünü anlattığını söyledi.

Bunun üzerine kayıp olan Mehmet Şimşek'in arkadaş çevresini takibe alan polis, M.Ü, M.A. ve M.T'nin, öldürülen Şükrü Dayhan'ın oğlu Mehmet Rıdvan Dayhan'dan para sızdırmaya çalıştıklarını belirledi. Polis, Mehmet Şimşek'in üç arkadaşı ile Şükrü Dayhan'ın oğlu Mehmet Rıdvan Dayhan'ı (44), Diyarbakır, Turgutlu, Torbalı ve Narlıdere'de düzenlediği operasyonla gözaltına aldı.

250 bin TL
Bozyaka Asayiş Şubesi'ne getirilen Mehmet Rıdvan Dayhan, sorgusunda katil zanlısı olarak aranan Mehmet Şimşek'i öldürdüğünü ve Turgutlu'daki çiftlik evinde toprağa gömdüğünü itiraf etti. Zanlı Dayhan, babasını öldürttüğü iddialarını ise reddetti. Mehmet Rıdvan Dayhan'ın, yanlarında çalışan zanlı Şimşek'in kendisine 'Babanı öldürdüm, seni de öldürürüm' deyip korkutarak kendisinden para sızdırdığını, İnciraltı'ndaki sahibi oldukları arsayı 1 milyon 500 bin TL'ye satmasının ardından daha fazla para istediğini, iki ayda 250 bin TL para aldığını anlattığı öğrenildi. Dayhan'ın ayrıca, Şimşek'in kendisine  "Yaşadığım sürece senden para almaya devam edeceğim" dediğini, bunun üzerine Şimşek'i Turgutlu'daki bağ evine çağırdığını söylediği kaydedildi. Zanlı Dayhan'ın, bağ evine gittikleri Şimşek'ten  foseptik için çukur açması konusunda yardım istediğini ve kısa bir süre sonra Mehmet Şimşek'i ruhsatsız 7.65 çapındaki tabancayla vurarak bu çukura gömdüğünü itiraf etti.

Polis, Turgutlu'daki bağ evinde yaptığı kazıda Mehmet Şimşek'in iskeletini toprağın altından çıkardı. Şimşek'in cesedi iki büklüm halde ve elbiseleri ile bulunurken, Dayhan'ın evinde yapılan aramada, olayda kullanıldığı ileri sürülen bir tabanca ele geçirildi.

Topraktan cesedi çıkarılan Mehmet Şimşek'in olayla igili gözaltına alınan arkadaşları M.Ü, M.A. ve M.T'nin ise, Mehmet Rıdvan Dayhan'ın babası Şükrü Dayhan'ı, Mehmet Şimşek'e öldürttüğünü, daha sonra da Mehmet Şimşek'i öldürdüğünü duyduklarını, ancak olayla ilgili net bilgilerinin olmadığını anlattıkları öğrenildi. Gözaltına alınan Mehmet Rıdvan Dayhan'ın ise, bu iddiaları kabul etmediği, babasını öldüren Mehmet Şimşek'ten korktuğu için polise gidemediğini, Şimşek'in isteklerinin her geçen gün artması üzerine de öldürdüğünü söylediği öğrenildi. İfadesi tamamlanan tel çit imalethanesi sahibi Mehmet Rıdvan Dayhan, cinayet, suçu gizleme, cinayete azmettirme iddiası, M.Ü, M.A. ve M.T'nin ise suçu gizleme ve para sızdırma gerekçesiyle adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Kiralık katile çukurunu kazdırmış
Öte yandan, ikinci cinayet öncesi Mehmet Rıdvan Dayhan'ın babasını öldürttüğü kiralık katil Mehmet Şimşek ile birlikte kayınpederi Gaffur Karaoğlu'na (72) ait Turgutlu Derbent Ayranpınarı Mevkiinde bulunan üzüm bağına gittiği tespit edildi. Dayhan'ın burada bağ evine foseptik çukuru açılması için Şimşek'ten yardım istedeği ve ardından çukurun bir kısmının kazılmasının ardından Şimşek'i tabanca ile vurarak, bu çukura gömdüğünün tespit edildiği kaydedildi.

Fatih Şendil-İlker Uyar /Yeni Asır Gazetesi