TV8'in Ütopya'sında neler oluyor?..

Acun Medya sosyal medyada yükselen '#boykot' seslerini duyuyor mu?...

TV8'in Ütopya'sında neler oluyor?..

Hiç bir programını takip etmediğimiz için haberlerine de yer vermediğimiz TV8'i ayakta tutan program "Survivor" bildiğiniz üzere geçen günlerde final yaparak sona erdi.

Geçtiğimiz ay Türkiye'nin sıcak seçim gündeminde bile seçim sonuçlarını veren haber kanallarını geride bırakarak reyting listesinde birinci sıraya yerleşen "Survivor"ın listeden kaybının ardından gözler "Ütopya" isimli yarışmaya çevrildi.

Yine ekrandan takip etmediğimiz ve uzun süredir TV8'de devam eden "Ütopya" isimli yarışmayla ilgili son günlerde sosyal medyada ilginç bir #boykot kampanyası başlatıldığı dikkatimizi çekiyor.

Sosyal medyada konuya ilişkin yazılan notlardan edindiğimiz bilgiye göre iddialı yarışmacılardan Semih; 6 kişiden oluşan 'Cafe Grubu'nu elemiş fakat bu elenen 6 kişi yarışmaya yeniden geri döndürülmüş.

Programın fanatik takipçileri "Hollanda formatlı bu yarışma yurt dışında sadece 1-2 kişinin geri dönüşüne şahit oldu ama burada 6 kişi birden yarışmaya tekrar dahil edildi." diyerek isyan ederken "Bu saatten sonra TV8’deki tüm yarışmaları boykot kararı alıyoruz ve bu adaletsizlikler son bulana kadar asla izlemiyoruz." sözleriyle tepkilerini dile getiriyor.

Sosyal medyada her geçen gün çığ gibi büyüyen tepkiler üzerine Acun Medya'dan herhangi bir açıklama gelmezken; bizler de her gün yüzlerce kişinin sosyal medyada #boykot hashtagiyle yayınladığı mesajları görmezden gelemedik ve her geçen gün biraz daha fazla yükselen sesleri duyurmadan edemedik...

Acun Medya söz konusu 6 elenen kişinin yarışmaya geri döndürülmesini nasıl açıklayacak?...

Bu geri dönüşler "Survivor"dan sonra ratinglerin yüksek tutulması için uygulanan biliçli bir strateji mi yoksa yarışmanın formatında var olan bir kural mı?

Acun Medya "Haksızlık varsa, rating yok!" diye haykıran izleyicilerinin seslerini duyup gönüllerini alabilecek mi?...

Tüm bunları gelecek günler gösterecek.

SacitAslan.Com