Twitter’a "gece modu özelliği" geldi!

Dünya çapında en çok kullanılan sosyal ağlar arasında yer alan Twitter, masaüstü sürümüne yeni bir özellik ekledi. Gece modu özelliği sayesinde klasik beyaz arka plan değişiyor ve kullanıcıların gözünün yorulmasının önüne geçiliyor.

Twitter’a "gece modu özelliği" geldi!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre sosyal ağ devlerinin birbirlerine üstünlük kurmak adına platformlarına sık sık yeni özellikler eklediği biliniyor. Geçtiğimiz aylarda köklü bir değişime giderek hem mobil hem de masaüstü sürümünde yazı karakterlerini ve profil fotoğrafı formatını revize eden Twitter, masaüstü sürümü için yeni bir özellik daha ekledi.

Twitter’ın masaüstü sürümüne getirilen ‘gece modu’ özelliği sayesinde arka plan karartılarak kullanıcıların gözünün yorulması engelleniyor.

Twitter’a "gece modu özelliği" geldi!

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere, gece moduna geçiş yapmak için, profil resmine tıklayarak en alttaki Gece Modu butonuna tıklamak gerekiyor. Böylece beyaz arka plan, siyaha yakın bir renge dönüşüyor, yazı karakterleri de siyah yerine beyaz renk olarak görünüyor. Twitter bu sayede akşam vakti Twitter’a bakan kullanıcılarında olası bir göz yorulmasının önüne geçmeyi planlıyor.

Esasında bu özellik, geçtiğimiz güncellemelerde iOS ve Android platformlarındaki Twitter uygulaması için yayınlanmıştı. Masaüstü sürümünde de yayınlanmasıyla artık Twitter kullanıcıları bu özellikten her platformda faydalanmış olacak.