Twitter'da terör estiriyorlar

Terör örgütleri Türkiye'yi hain saldırılarla hedef almaya devam ederken, sosyal medya mecralarındaki faaliyetleri ise dikkati çekiyor. Twitter ve Facebook'taki bu hesaplar, PKK'nın saldırıları üzerinden hain bir provokasyon sahneliyor. Bu kapsamda dün 235 kişi gözaltına alındı ve incelemeler sürüyor

Twitter'da terör estiriyorlar
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Türkiye'yi derinden sarsan İstanbul Beşiktaş'taki menfur bombalı saldırılar sonrası sosyal medya aracılığıyla terör yandaşlığı yaptıkları belirlenen 235 kişi gözaltına alındı. Sosyal medyada bazı kişilerin, PKK lehine propaganda yaparak halkı kin ve nefrete sürükleyecek paylaşımlarda bulunması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip, geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Çok sayıda Twitter, Facebook ve Instagram hesabı mercek altına alındı.

İlk kez bu derecede geniş kapsamlı başlatılan operasyonlar, sosyal medyadaki terörist hesapların faaliyetlerini bir kez daha sözler önüne serdi. Twitter ve Facebook'ta yoğun olarak yapılanan terörist hesaplar aracılığıyla alçak bir yol izleniyor. Saldırıların öncesinde bölücü ifadelerin yoğun olarak paylaşıldığı bu hesaplar, saldırıların hemen ardından tweetler atıyor.

Fransa'da gözaltı için 'ziyaret' yetiyor

DEAŞ'ın saldırılarının ardından OHAL ilen edilen Fransa'da hükümet ve güvenlik güçlerinin sert uygulamaları aylardır gündemde. Bu kapsamda sosyal medya alanında da yaptırımlarda bulunuluyor. Yüze yakın kişi, terörle ilgili web siteleri ziyaret ettiği için Ekim ayında gözaltına alındı.
Avrupa ülkelerinde DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürdürülürken, PKK hesaplarına yönelik olarak herhangi bir adım atılmaması yaşananları açıklıyor. PKK/PYD'ye her alanda destek veren Avrupa, sosyal medya üzerinden de müdahale etmiyor.

Twitter sessiz

Terörle mücadele alanında Avrupa ülkelerine yoğun bir destek veren ve süreci destekleyen sosyal medya platformlarının Türkiye için aynı tutumu gözetmemesi dikkati çekiyor. Ankara'da geçtiğimiz yıl düzenlenen saldırının ardından yaşananlar bu ikircikli tavrın en net kanıtı durumunda. Saldırı öncesi Twitter'dan paylaşımlarda bulunan ve bombalı saldırıyı haber veren iki Twitter hesabının IP bilgileri için başvuruda bulunan BTK, 'bilgiler kullanıcıların özel hayatının gizliliğini kapsıyor' yanıtıyla karşılamıştı.

Nasıl şikayet edilir?

Sosyal medyadaki nefret paylaşımlarının ardından polise ihbar yağıyor. Sosyal medyada terör örgütü propagandası yapanlara ilişkin ihbarların Emniyet Genel Müdürlüğünün www.egm.gov.tr adresindeki online ihbar bölümünden ya da Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının [email protected] mail adresinden yapılabileceği bildirildi.