UEFA çengeline Kartal taktigi!

Fenerbahçe tıpkı Beşiktaş gibi UEFA ile yapılandırma anlaşması imzalayacak. 40 milyon euroyu bulması beklenen bütçe açığını 3 yılda 10 milyonun altına çekecek Anlaşma süresince kulübün tüm hesapları inceleme altında olacak.

UEFA çengeline Kartal taktigi!
Bugün'de yer alan habere göre 4 Aralık'ta mali durumuyla ilgili İsviçre'de UEFA Finansal Fair Play Komitesi'ne bir sunum yapan Fenerbahçe ikinci görüşmeyi önümüzdeki şubat ayının sonunda gerçekleştirecek. Fenerbahçeli yetkililerin bu görüşmede daha önce Beşiktaş'ın yaptığı gibi UEFA ile bir yapılandırma anlaşmasına imza atacağı öğrenildi. Bu anlaşmayla kulübün haziranda 40 milyon euroyu bulması beklenen bütçe açığının 3 yıllık mali planla eritilmesi taahhüt edilecek.

OYUNCU SATMADAN TRANSFER ZOR

Fenerbahçe gelecek sezon sonunda açığı 20 milyon euroya 2017-18 sezonunun sonunda ise 10 milyon euroya çekmek zorunda. Ayrıca kulüp 3 sezon boyunca transferde harcadığı bonservis rakamından daha fazla, bonservis geliri elde etmek zorunda olacak.

Yani oyuncu satmadan oyuncu transferi mümkün olmayacak.

AKSİ TAKDİRDE MEN CEZASI VAR

Bunun yanında Sarı-Lacivertliler önümüzdeki sezon Avrupa için UEFA'ya gönderdiği kadroda 22 ve bir sonraki sezon ise 23 oyuncuya yer verebilecek. Mali kriterler eksiksiz yerine getirilirse 2 sezon sonra kısıtlama kalkacak ancak denetim devam edecek. Kriterlerin sağlanamaması halinde ise kulübe transfer yasağı ve Avrupa'dan men gibi yaptırımlar uygulanabilecek.

Samandıra’da kar önlemi

Kar nedeniyle son iki lig maçı ertelenen Beşiktaş dün de kendi tesislerindeki sahaların karla kaplı oluşu nedeniyle idman yapamadı. Buna karşın tesisleri aynı bölgede olan Fenerbahçe alınan önlemlerle kardan etkinlenmedi. Samandıra Tesisleri’ndeki sahalar dönüşümlü temizlenirken, naylon serme yöntemi ile en az bir saha sürekli olarak temiz tutuluyor. 
Konular Spor Haberleri