Uğur Dündar'ı cenazede öldüreceklerdi!

Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'dı. 'Büyük geçmiş olsun!' dedi, 'Tetikçiyi cami avlusunda yakalayıp, kimseye fark ettirmeden gözaltına aldık!.. Sizi vurmak için geldiğini de itiraf etti!'

Uğur Dündar'ı cenazede öldüreceklerdi!

Aynı lisede okuduğu arkadaşı Kemal Sunal'ın vefat haberini tatil için gittiği Bozcaada'da öğrenen Türk televizyon dünyasının ünlü ismi Uğur Dündar, cenaze için İstanbul'a dönmek istediğinde bir uyarı telefonu aldığını anlattı.

Uğur Dündar'ın Bilgi Yayınevi'nden çıkardığı "İyi Uykular Sayın Seyirciler" adlı kitap geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı. Kitap, kısa sürede çok satanlar listesindeki yerini aldı.

NEDİM ŞENER'İN KIZINA İTHAF ETTİ

Dündar, Nedim Şener'in kızı Vecide Defne Şener'e ithaf ettiği kitap için şunları söylüyor:
"Gerek Star TV'den ayrılışım, gerekse Nedim'in tutukluluk sürecinde uğradığımız iftiralar, İşte Hayatım'ın devamı niteliğinde olmasa da, onu tamamlayan bir kitabın yazımını zorunlu kıldı. Çünkü çeşitli televizyonlara, gazetelere ve internet sitelerine konuk olup, yaşadığım serüveni ve maruz kaldığım saldırıların nedenlerini anlatmaya çalıştıysam da, daha ayrıntılı bir açıklamanın görev haline geldiğine inandım. O halde okuyanların 'Vay canına! Demek ki Uğur Dündar bunları da yaşamış!' diyecekleri çarpıcı gelişmeleri, iğrenç tezgâhları ve bazı ilginç olayları da yeni kitaba katmalıydım. İşte elinizdeki kitap, bu düşüncelerin ışığında doğdu. Anlattıklarımla hafızanızı tazeleyip, bilgi dağarcığınıza küçücük bir katkıda bulunabilirsem, nemutlu bana."

KEMAL SUNAL'IN CENAZESİNDE SUİKAST

Dündar kitabında o suikast girişimini bakın nasıl anlattı okurlarına:
 
"Israrla arayanlardan biri de, kadim dostum Profesör Haluk Şahin... Hemen Haluk'un numarasını çevirdim. Telaş içindeydi: 'Az önce CNN-Türk'ten aradılar. Onlara bir ihbar gelmiş, seni Kemal'in cenaze töreninde vuracaklarmış!..' Haluk haklıydı. Bıçak sırtı bir durumdaydım. Ya Kemal'i son yolculuğuna uğurlayacaktım ya da onunla birlikte ben de mezara girecektim... Teşvikiye Camisi'nin yolunu tuttum. Bir yandan da dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'i arayıp, CNN Türk'e yapılan ihbarı anlattım. Ölsem de bu törene katılacağımı söyledim. Emniyet Müdürü 'Ben her türlü önlemi aldıracağım ama siz de dikkatli olun Uğur Bey!' dedi. Gerçekten de daha caminin önünde aracımdan iner inmez, kendimi polis çemberinin içinde buldum. Polisler arasında avluya girdim. Törenin ardından karayoluyla Çanakkale'ye dönerken telefon bir kez daha çaldı. Arayan bu kez Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'dı. 'Büyük geçmiş olsun!' dedi, 'Tetikçiyi cami avlusunda yakalayıp, kimseye fark ettirmeden gözaltına aldık!..Sizi vurmak için geldiğini de itiraf etti!'"