Uludağ'da 14 saatlik bir kabus yaşandı!..

Uludağ'a tatil yapmak için gelen amatör dağcı Yüksek Elektronik Mühendisi Abdullah Özgüven (46), kayak yaparken kayboyduğu Uludağ'da 14 saat sonra bulundu.

Uludağ'da 14 saatlik bir kabus yaşandı!..

Tatil için Ankara’dan Uludağ’a gelen 46 yaşındaki Yüksek Elektronik Mühendisi amatör kayakçı Abdullah Özgüven, akşam saatlerinde kar, tipi ve yoğun sis yüzünden kayboldu.

Oteller bölgesine dönemeyince cep telefonuyla jandarmayı arayan ve durumunu bildiren Abdullah Özgüven için ekipler alarma geçti. Özgüven’in yeri cep telefonu sinyalinden belirlense de olumsuz hava koşulları yüzünden sabaha kadar ulaşmak mümkün olmadı. Kazdığı kar çukurunda eksi 20 derecede yaklaşık 12 saat kalan Özgüven, sabah saatlerinde kendisine ulaşan jandarma tarafından kar motoruna bindirilerek oteller bölgesine, oradan da kente hastaneye indirildi.

TATİL KEYFİ BİR ANDA KABUSA DÖNDÜ

Olay, dün saat 17.00’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Abdullah Özgüven, saat 15.00 sıralarında eşi ile birlikte kaldığı PTT Misafirhanesinden ayrılıp, kayak yapmak için zirvede bulunan Kuşaklıkaya bölgesine gitti. Rasat Tepe mevkiine geldiğinde yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı yönünü kaybeden Özgüven, hemen cep telefonuyla jandarmaya haber verdi. Harekete geçen Jandarma Arama Kurtarma, Sivil Savunma ekipleri, amatör dağcının cep telefonu sinyali ile koordinatlarını belirleyip, harekete geçti. Ama yoğun kar ve tipiden yüzünden hareket kabiliyetlerini yitiren ekipler, cep telefonu ile ulaştıkları mahsur dağcıdan kar çukuru yaparak buraya sığınmasını istedi. Özgüven de söyleneni yapıp, kendisine kardan korunaklı bir alan oluşturduğunu söyledi.

EKİPLER SABAHIN İLK IŞIKLARKIYLA HAREKETE GEÇTİ

Arama ve kurtarma ekipleri sabah saatlerinde yoğun sis ve tipinin sona ermesiyle hemen harekete geçip, 12 saate yakın eksi 20 derecede mahsur kalan tatilciye doğru harekete geçti. Ekipler saat 08.00 sıralarında da Abdullah Özgüven’e ulaşmayı başardı. Hemen kar moturuna alınan Ahmet Özgüven, önce 2. Bölgeye, oradan da bekleyen ambulansa alınarak; Bursa’ya, hastaneye götürülmek üzere yola çıkarıldı. Özgüven’in eşinin de Ankara’daki bir üniversitede Tıp Profesörü olarak görev yaptığı öğrenildi.

UĞUR USLUBAŞ /AJANS HABERTÜRK