Umutcan adı gibi 'umut' oldu!..

İzmir'de trafik kazasında hayatını kaybeden 27 yaşındaki Umutcan Yarer, organlarının bağışlanmasıyla 7 kişiye adı gibi umut oldu.

Umutcan adı gibi 'umut' oldu!..
Yeni Asır'dan Fatih Şendil ve Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre İzmir'in Konak ilçesinde Bayramyeri Köprülü kavşaktan İnönü Caddesi'ne çıkışta meydana gelen kazada, Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nde çalışan Umutcan Yarer, 54 SC 956 plakalı motosikletiyle gittiği sırada virajı alamayarak bariyerlere çarptı. 112 Acil Servis ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yarer daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

7 kişiye hayat

Yarer, kazanın ardından 6 gün verdiği yaşam savaşını kaybetti ve beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, sağlığında da hep organlarının bağışlanmasının taraftarı olduğunu söyleyen Umutcan'ın organlarının bağışlanmasına izin verdi. Umutcan Yarer'in ölümünün ardından Organ Nakil Merkezi yetkililerinin de araya girmesi ile Yarer'in 7 organının 7 kişiye verilmesi kararlaştırıldı.

"Aşık Veysel"li bağış kampanyası

Ege'de 3 bin 500 kişinin organ nakli beklediği ortaya çıktı. Organ bekleyen kişi sayısının her geçen gün artması sonucu harekete geçen İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, organ bağışına "Aşık Veysel" ile destek isteyecek. 13 Şubat'ta başlayacak proje kapsamında organ bekleyen ve nakledenlerden oluşan 'Korneanın Sesi' isimli müzik grubu Aşık Veysel türkülerini seslendirecek. İlahiyat profesörleri vatandaşlara organ bağışının sakıncalı olmadığını, uzmanlar ise organ bağışının nasıl yapıldığını anlatacak.