Ünlü CEO tutuklandı!

İhlas Holding CEO`su Cahit Paksoy FETÖ/PDY`ye maddi destek sağladığı gerekçesi ile tutuklandı.

Ünlü CEO tutuklandı!
Milliyet'te yer alan habere göre Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'ye maddi destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında aralarında İhlas Holding CEO'su Cahit Paksoy'un da bulunduğu 18 kişi daha tutuklandı.

18 ŞÜPHELİ DAHA TUTUKLANDI

AKFA Holding ve holdinge bağlı 44 şirket ile ortakları ve çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 120 şüpheliden 102'si gözaltına alındı. Savcılık sorgularının ardından 32 şüpheli daha tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen aralarında İhlas Holding'in CEO'su Cahit Paksoy'un da bulunduğu 18 kişi daha 'Terör örgütüne üye olmak', 'Terör örgütüne finansman sağlamak' ve 'Suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak' suçlarından tutuklandı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği 14'ü adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere 15 şüphelinin ise serbest kalmasına karar verdi.

7 ŞÜPHELİNİN İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan geçtiğimiz günlerde 17 şüpheli tutuklanmış, 46 kişi serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında tutuklu şüpheli sayısı 35'e ulaşırken, serbest kalan kişi sayısı ise 60 oldu. Aralarında Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın da bulunduğu 7 şüphelinin ise işlemleri devam ediyor.

İhlas Holding'ten Cahit Paksoy açıklaması

İhlas Holding’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Daha önceki, 17.08.2016 tarihinde, yapılan açıklamada Şirketimizde 18.04.2016 tarihinden bu yana Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapmakta olan Cahit Paksoy’un 2013 yılında çalıştığı Şirket ile ilgili olarak göz altına alındığını, konunun Şirketimiz İhlas Holding ile alakalı olmadığını, Şirketimizin isminin bazı medya organlarında yersiz ve gereksiz yer aldığını kamuoyunun bilgisine sunmuştuk.

Yönetim Kurulumuzun bugün almış olduğu kararla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada, Cahit Paksoy’un Şirketimiz nezdindeki tüm görevlerinin sona erdiği ve yerine yeni görevlendirmeler yapıldığı ifade edilmiştir.

Bu açıklamanın yapılmasına rağmen bugün bazı medya organlarında Şirketimizin ismi zikredilerek 'İhlas Holding CEO’su Cahit Paksoy tutuklandı' şeklinde haberlere yer verilmektedir. Cahit Paksoy’un 2013 yılında görev aldığı şirketin faaliyetleri ile alakalı olarak meydana gelen bu yasal işlemin, Şirketimizin unvanının kullanılarak verilmesinin objektif ve tarafsız yayın ilkelerinden uzak bir yaklaşım olduğu çok nettir.

Net olarak tekraren ifade etmek istemekteyiz ki, ilgili yasal işlemin Şirketimiz ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayıp, Cahit Paksoy’un Şirketimiz nezdindeki görevleri de tamamen sonlandırılmıştır.

Şirketimizin, FETÖ/PDY örgütüne KARŞI DURUŞU AÇIKTIR. Kamuoyu bilmektedir ki; bu örgütten en büyük zararı İhlas Holding ve Grup Şirketlerimiz görmüştür. Şirketimiz, devletinin yanında ve milletinin emrindedir. Bu nedenle, bir kısım yayınlarda, Cahit Paksoy’un eski dönemdeki bir çalışmasının ve bu sebeple yargılanmasının Şirketimiz ile ilişkilendirilmesi doğru değildir. Basın ve yayın kuruluşlarımızın yayınlarında bu konuda gerekli özeni göstermelerini önemle rica ederiz.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız."