Ünlü çiftin 'hizmetçi' davası tatlıya bağlandı

Sanatçı Hülya Koçyiğit ile eşi Selim Soydan’ın, işine son verdiği Moldovalı hizmetçilerinin açtığı dava tatlıya bağlandı. Soydan, çifte çek keserek ödeme yaptı.

Ünlü çiftin 'hizmetçi' davası tatlıya bağlandı
Takvim'den Ümit Uzun'un haberine göre Moldovalı Viladimir-Nadejda Sırf çifti 6 yıl önce Selim Soydan ve Hülya Koçyiğit'in evinde bin 500 dolar maaşla işe başladı.

Ünlü çift, yetişkin kızlarının çıplak halde havuza girmesinden rahatsız olup geçen yıl Moldovalı hizmetçilerin işine son verdi. Bunun üzerine iki hizmetçi alacak davası açtı. Hizmetçi çift, zam istedikleri için işten çıkartıldıklarını iddia ederek Selim Soydan'a sembolik olarak bin TL'lik işçi alacağı davası açtı.

Viladimir Nadejda ve eşi, yatılı olarak 6 yıl hizmet ettiklerini belirtti. Moldovalı çift, izin ve fazla mesai ücretlerini alamadıklarını ileri sürdü. Daha sonra da 625 bin TL de alacaklarını olduğunu iddiasıyla icra takibi başlattı. Selim Soydan'ın itirazı üzerine icra takibi durdurulurken, çiftin avukatı Rüya Beril Çetintaş, Selim Soydan'ın malvarlığına tedbir konulması mahkemeden istedi.

Davanın son duruşmasında Moldvalı çiftin avukatı Rüya Beril Çetintaş, "Selim Soydan ile anlaştık. Davamızı geri çekiyoruz" dedi. Tarafların avukatları, mahkemeye feragat dilekçelerini vermesi üzerine dava düştü. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giden Selim Soydan ise duruşmaya katılmayarak hizmetçi çiftin alacağı bedeli çek ile ödedi. Hizmetçi çifte kaç liralık çek kesildiği açıklanmadı.