Ünlü iş adamının olaylı boşanma davası!

İki yıl önce evlendiği Rima Almoussa’yla boşanma davaları süren iş adamı Cengiz Arsay, eşi tarafından dolandırıldığını iddia ederek “6 milyon 400 bin liramı alıp beni soyulmuş soğana çevirdi” dedi.

Ünlü iş adamının olaylı boşanma davası!
Sabah Gazetesi'nden Ali Oktay'ın haberine göre Türkiye'nin ilk klasik otomobil müzesinin sahibi Cengiz Arsay (53) iki yıl önce Rima Almoussa Arsay'la evlendi. Tarafların ikinci evlilikleri kısa sürdü ve Rima Almoussa Arsay, iş adamına boşanma davası açtı. İş adamı da buna karşılık eşine verdiği 6 milyon 400 bin lira tutarındaki mücevher ve altınların yanı sıra klasik otomobilin iadesi için alacak davası açtı. Dolandırıldığını öne süren iş adamının dilekçesinde "İş adamı davalı tarafından aldatılarak adeta soyulmuş soğana döndürülmüştür" dendi.

LONDRA'DA EV İSTEDİ

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davaya göre; çift iki yıl önce evlenmişti. Evlilik öncesi ilişkileri boyunca iş adamı, kadına Londra'daki evinin giderlerini karşılaması için kredi kartını verdi. 770 bin lira değerindeki antika otomobili Londra'da kullanması için ABD'den Londra'ya gönderdi. Bu otomobili, sonradan gönderdiği 452 bin lira değerindeki 2017 model 911 S marka Porsche otomobili ile Amerikan bandıralı bir tekneyi Rima Almoussa Arsay adına tescil ettirdi. Kadın, evlendikten sonra iş adamından Londra'da bir ev almasını istedi. İş adamı eşinin hesabına 3.8 milyon lira yatırdı. Türkiye'de ise İzmir'de oturmak istemediği için İstanbul'da Boğaz manzaralı bir daire talep etti.

ŞİDDETLİ GEÇİMSİZLİK

Yaşananların ardından çift arasında şiddetli geçimsizlik başladı. İş adamının mümkün olduğu kadar malını üzerine geçiren kadın, sonunda da aile mahkemesine boşanma davası açtı. İş adamı da bu davaya alacak davasıyla yanıt verdi. Dolandırıldığını öne süren iş adamının avukatı, asliye mahkemesine sunduğu dava dilekçesinde "İş adamının bu iki aracı ve tekneyi asla bağışlama amacı yoktur. Davalı tarafından aldatılarak adeta soyulmuş soğana döndürülmüştür. Boşanma davası devam etmektedir. Evlilik öncesi ve sonrası alınan toplam 6.4 milyon lira değerindeki mücevherler ile yüzük, kolye, saat, 1937 model antika araba, teknedeki hisseler ile hesabına aktarılan paraların iadesini istiyoruz" dedi.

ANTİKA OTOMOBİLİ VERSİN  

Arsay, Mücevherler, yüzük, kolye, saat, 1937 model antika araba ile teknedeki hisseler ve hesaba yatırılan paraların iadesini talep etti.