Ünlü iş adamının ölümüne 'bilirkişi' yorumu

İş adamı Ulukartal spor yaparken kalpten öldü. Ailesi açılan davada salon sahibini "Doktor yoktu" diye suçladı. Bilirkişi "Ölüm nedeni doktorun olmaması değil" dedi.

Ünlü iş adamının ölümüne 'bilirkişi' yorumu
Sabah'tan Ümit Uzun'un haberine göre Kartal Makarnaları kurucusu İsmail Hakkı Ulukartal'ın torunu olan Ulukartal Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Hakkı Ulukartal, üç yıl önce İstanbul Bebek'teki bir spor salonunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Boston Üniversitesi'nden onur derecesi ile mezun olan Ulukartal'ın ölümünün ardından ailesi spor salonu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Salonun müşterilerden kişi başı aylık 6 bin dolar ücret almasına rağmen en temel sağlık tedbirlerini dahi almadığı iddia edildi. Savcılık iddianamede ise spor merkezinde yönetmelik gereği zorunlu olan sağlık donanımı ve icapçı doktorun (acil müdahale hekimi) bulunmadığı, anlaşmalı hastaneden de doktor istenmediği belirtildi. Salon müdürü Serdar Köymen'e "taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıldır süren davada, 14 sayfalık bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda, Köymen hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçuna ilişkin Ulukartal'ın ölüm sebebinin tıp verilerine uygun bir biçimde ortaya konulması gerektiği, ancak bu olayın şüphede kaldığı belirtildi. Ulukartal'ın ölümü ile taksirli davranış arasında nedensellik bağın şüphede kaldığı ifade edildi.

BENİM DE ARKADAŞIMDI

Sanık Köymen, mahkemedeki ifadesinde, "Ulukartal'ın özel dersine başlamıştık. Birden fenalaştı. Kulüpteki sağlık memuru gerekli müdahaleyi yaptı. Ambulans 45 dakika gecikince kendi aracımızla hastaneye götürdük. Gerekli müdahaleler yapıldı ama kurtarılamadı. Zorunluluk nedeniyle salonumuzda icapcı doktor da bulunmaktadır. Yükümlülüğümüzü yerine getirdik, ihmal yok. Zaten ölen benim de arkadaşımdır. Suçsuzum" demişti.

KONTROLSÜZ İLAÇ İDDİASI

Baba Osman Önder Ulukartal ise salonda sağlık ekibinin olmadığını ve oğluna gerekli müdahalenin yapılmadığını belirterek, "Oğlum karga tulumba taksiyle hastaneye götürüldü" demişti. Aile ayrıca Ulukartal'ın salonda görevli iki hocanın talimatıyla kontrolsüz şekilde günde ortalama 12 tablet ilaç içtiğini, bunun da kalp krizini tetiklemiş olabileceğini iddia etmişti.