Ünlü isimler ortak metne imza attı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik şehit cenazesinde gerçekleştirilen saldırıya, sanatçı ve gazetecilerden kınama geldi...

Ünlü isimler ortak metne imza attı
ODATv'nin haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik şehit cenazesinde gerçekleştirilen saldırıya, sanatçı ve gazetecilerden kınama geldi.

İmzacıları arasında Genco Erkal, Fazıl Say, Demet Akbağ, Mehmet Aslantuğ, Erdal Özyağcılar ve Nur Sürer gibi usta sanatçıların da olduğu kınama metninde, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde gerçekleştirilen linç girişimi, kutuplaştırma siyasetinin ve nefret dilinin toplumdaki yansımasını ve son derece tehlikeli sonuçlarını bir kez daha ortaya sermiştir” denildi.

Metnin devamında ise şu ifadeler kullanıldı:

“Bu saldırı göstermiştir ki; ayrışmaların sorumsuzca körüklenmesi, ülkemizi, geçmişte yaşadığımız ve yaralarını henüz saramadığımız toplumsal acılarla her an karşı karşıya bırakabilir.

Saldırının failleri, azmettiricileri ve varsa görevini yapmayan tüm yetkililerden derhal hukuk önünde hesap sorulmalı; saygıyla andığımız şehitlerimiz üzerinden sürdürülen bu utanç verici gerilim sona erdirilmelidir.

Huzur ve barış içerisinde yaşayabileceğimize dair umudumuzu kaybetmediğimiz ülkemizin, içine sürüklendiği kutuplaşma ve gerilim ikliminden bir an evvel çıkması gerekmektedir.

Bu çerçevede biz aşağıda imzası bulunan yurttaşlar, Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, tüm yetkilileri şiddeti besleyen ötekileştirici söylemlerden uzak, birleştirici ve sorumlu bir dil kullanmaya davet ediyoruz.”

Ünlü isimler ortak metne imza attı