ÜNLÜ İSİMLER SUİKAST LİSTESİNDE

Aralarında gazeteci ve siyasetçilerin de bulunduğu 12 önemli kişiye 29 Mart seçimlerine kadar suikast hazırlığı yapıldığı iddia edildi..

ÜNLÜ İSİMLER SUİKAST LİSTESİNDE

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarılan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in 3 saat süren sorgusu tamamlandı. Soruşturmayı yürüten Savcı Zekeriya Öz'e ifade veren İbrahim Şahin'in sorgulanmasının hemen ardından aralarında gazeteci ve siyasetçilerin de bulunduğu 12 önemli kişiye Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden koruma tahsis edildiği iddia edildi.

İbrahim Şahin'in evinde bulunan ajandaların incelenmesi sonucu, yerel seçimlerin yapılacağı 29 Mart 2009 tarihine kadar 12 önemli isime suikast yapılacağının öğrenildiği öne sürüldü.

Suikast tehdidi altındaki önemli isimlere koruma

Bu suikastlerin seçim tarihine kadar gerçekleştirilmek istendiğini dikkate alan yetkililerin, eylemi planlayanların dışarıdaki uzantılarının bilinmemesi nedeniyle Şahin'in ajandasındaki isimlerin koruma altına alınmasını istediği iddia edildi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün, isimlerin en başında adı geçen Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Ali Balkız ile Sivas Ermeni Cemaati Lideri Minas Durmaz ile Nobel sahibi ünlü yazar Orhan Pamuk'un kardeşi Şevket Pamuk'un da aralarında bulunduğu 12 kişiye koruma tahsis ettiği ileri sürüldü.

SEDEF ŞENKAL DEMİR/CNA