Ünlü magazinciden ilginç yorum...

Mevlüt Tezel: "Cem Özer fazla östrojen hormonu aldığı ve aşırı metroseksüel olduğu için evliliği sona ermiş olabilir."

Ünlü magazinciden ilginç yorum...

Ünlü magazinci Mevlüt Tezel verdiği röportajda "Cem Özer’in Nurgül Yeşilçay ile evliliğinin ardından "Evlilikleri kadınların özgürlükleri bitiriyor" açıklaması tepki çekti. Cem Özer’in sessiz kalmayıp sürekli konuşması hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi...

Sadece Cem Özer değil son dönemde ünlüler dünyasında yaşanan birçok ayrılıkta erkekler daha çok konuşuyor. Eskiden bırakın erkeğin konuşmasını kimse ağzını açmazdı. Ünlüler dünyasında eski evlilikler daha efendi biterdi. Erkekler evrim geçiriyor aslında. Şimdi bu evrim geçirme teorisinde iki yaklaşım var. Birincisi modern toplumun dayattığı anlayışlı metroseksüel erkek modelinin, erkeğin vahşi doğasını törpülemesi... Hep eşitlikten bahseden kadınlar bile artık bu ultra anlayışlı, pasif, pısırık metroseksüel erkek modelinden şikâyetçi. Bakın kadınların izlediği tutan dizilere. Hep maço, kabadayı, kirli sakallı erkekler başrolde.

Diğer yaklaşım ise daha bilimsel. Artık yediğimiz hemen hemen her besinde hormon var. İngiltere’de yapılan bir araştırmada erkeklerde östrojenli hormon alan hayvan eti yemekle kadınsılaşma, iktidarsızlık belirtileri hatta kısırlaşma yarattığı ve bedenlerinde göğüs, kalça gelişmelerinin arttığı gözlendi. Bu noktada Özer’in "Evlilikleri kadınların özgürlükleri bitiriyor" yorumunu, erkeklerin evrim geçirmesine bağlayabiliriz. Yani, Özer iktidarı kadına kaptıran pasif metroseksüel erkek modeli olabilir. Ya da çok fazla östrojen aldı. Sıkı durun Özer’in hoşgörüsüne sığınarak bayağı uçuk bir yorum yapacağım: Özer fazla östrojen hormonu aldığı ve aşırı metroseksüel olduğu için evliliği sona ermiş olabilir.