Ünlü pedagog, eski eşinden 120 bin lira istiyor

Ünlü pedagog Tansu Oskay, boşandığı Boğaziçi Müzik’in sahibi, yapımcı Ozan Oskay’dan iki çocuğu için yıllık 120 bin lira nafaka talep ettii

Ünlü pedagog, eski eşinden 120 bin lira istiyor
Sabah Gazetesi'nden Ümit Uzun'un haberine göre mutlu çocuk yetiştirmenin sırları ve pozitif ebeveynlikle ilgili terapileriyle üne kavuşan Tansu Oskay, ABD vatandaşı olan çocuklarının bir yıldır masraflarını kendisinin karşıladığını belirterek eski eşinin iki çocuk için yıllık 120 bin lira nafaka ödemesini istedi.

İstanbul Aile Mahkemesi'ne açılan dava dilekçesindeki iddialara göre, ünlü pedagog Tansu Oskay ile Boğaziçi Müzik'in sahibi yapımcı Ozan Oskay 2009'da anlaşmalı olarak boşandı. Bir kız çocukları bulunan çift, bir süre sonra barıştı. Nikâhsız yaşayan çiftin 3 yıl sonra erkek çocukları dünyaya geldi. İki çocukları da ABD vatandaşı olan çift ikinci kez ayrıldı.

'EVİ BASTI, ŞİDDET UYGULADI'

Çocukların yabancı statüsünde olmaları nedeniyle velayetle ilgili resmi karar alamayan çift, çocukların babalarında kalmasında karar kıldı. Kiralık tuttuğu daireyi hem ofis hem ev olarak kullanan Tansu Oskay'ın dilekçedeki iddiasına göre, Ozan Oskay, yaklaşık bir yıl önce erkek arkadaşı olduğunu iddia ederek Tansu Oskay'ın evini bastı. Kendisine şiddet uygulandığını ileri süren ünlü pedagog, eşinin çocuklarının masraflarını karşılamayarak bakmak için kendisine gönderdiğini ileri sürdü.

İKİ ÇOCUK İÇİN AYDA 5'ER BİN TL

Eski eşinin iki çocuğuna aylık 5'er bin lira nafaka ödemesi için dava açan Tansu Oskay, düzenli ve sabit geliri olmadığını, kredi borcunun bulunduğunu belirtti. Özel jimnastik, binicilik, yüzme gibi spor eğitimleri alan çocuklarını alıştıkları hayattan koparamayacağını belirten Tansu Oskay, lüks içinde yaşadığını ileri sürdüğü eski eşinin yıllık 120 bin TL nafaka ödemesini istedi.