Ünlü ünsüz aynı dilekte buluştu

Günlerdir Taksim Gezi Parkı'nın yıkılıp yerine Avm yapılmasıyla ilgili süren eylemler önceki akşam yerini toplumsal eyleme bıraktı.

Ünlü ünsüz aynı dilekte buluştu

Taksime çeşitli yerlerden gelen on binlerce eylemcinin içinde birçok tanınmış sima da vardı. 'Karadayı' dizisinin oyuncusu Rıza Kocaoğlu'da bunlardan biriydi.

Rıza Kocaoğlu, Cemal Hünal gibi isimler slogan atıp eyleme destek verdi. Rıza Kocaoğlu'nun bir ara atılan biber gazından bir hayli etkilendiği gözlendi.

Oyuncu Ekin Türkmen'in ise pek dışarıda görünmese de, eylemin ana merkezlerinden biri olan Sıraselvilerde ki Kiki adlı mekanda ihtiyacı olan insanlara yardım ettiği öğrenildi.

Cihangirde oturan Popçu Hande Yener'de bir ara oğlu Çağın ile eylemcilerin arasına karıştı.

Birçok arkadaşının eyleme destek verdiğini ve onları dinlenmeleri için evine aldığını söyleyen Yener, destek vermek için kendisinin arkadaşlarından nöbeti devraldığını belirtti. Başarılı Popçu bir gün sonra vereceği konseri ise olaylardan dolayı iptal ettiğini söyledi. Bu açıklamalardan sonra yoğun gaz bombardımanı başladı.

Hande Yener ve Çağın daha fazla gaza dayanamayarak ellerindeki atkı ve eşarplarla ağız ve burunlarını kapatıp evlerinin yolunu tuttu.

Sosyetik güzel Derin Mermerci'de Taksim'deki eylemde yerini alan bir başka isimdi.

Arkadaşlarıyla birlikte katılan Mermerci annesi ve babasının hatıralarıyla dolu olan gezi parkının yıkılmasına karşı direnişte bulundu.

Gaz bombalarından nasibini almamak için suratına eşarp bağlasada yoğun gazdan nasibi aldı sosyetik güzelde.

Ünlü yapım firması Ay Yapım'ın sahibi Kerem Çatay, sloganlar eşliğinde onbinler arasında yerini aldı. Kalabalık grubun arasında Cihangirden, Taksim'e gezi parkına yürüyen Çatay, gaz bombalarından nasibini alarak acı içinde kalabalığa karıştı.

Bkm Mutfak oyuncularından Metin Keçeli ve Bülent Emrah Parlak'ta eyleme destek veren isimlerdendi. Taksime kalabalıklar eşliğinde sloganlar atarak yürüyerek, gezi parkının yıkılmaması için onbinlerle beraber direnişte bulundu.

Gezi Parkı'nın yıkılmaması için destek veren ünlüler arasında Gripin grubunun solisti Birol Namoğlu da vardı.

Oyuncu Özgür Çevik'de eylemciler arasındaydı. Çevik Gezi Parkı eylemcileriyle birlikte slogan attı.

Bir telefon şirketinin reklamlarından tanıdığımız Erdem Yener'de yüzünde gaz maskesiyle eyleme destek verdi.

Evren ABDULLAHOĞLU/SÖZCÜ