Ünlülere yönelik narkotik operasyonunda son gelişmeler!..

Beyaz Tv'de yayınlanan "Söylemezsem Olmaz" programının bugünkü konuğu Gazeteci - Yazar Emrullah Erdinç'ti...

Ünlülere yönelik narkotik operasyonunda son gelişmeler!..

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren gibi ünlü isimlerin de yargılandığı narkotik operasyonunun dünkü ikinci duruşmasını yerinde izleyen Emrullah Erdinç, mahkemede yaşananları ve dava hakkındaki son gelişmeleri canlı yayında anlattı...

Emrullah Erdinç'in açıklamalarından satır başları şöyle;

"ÇAĞATAY ULUSOY DURUŞMA BOYUNCA MONTLA OTURDU"

"İlk duruşmada Gizem çok daha gergin ve sinirliydi… Dün ise çok güleryüzlü ve neşeliydi…Adeta etrafına neşe saçıyordu... Çağatay ise Gizem'in tam tersine; başını öne eğdi, bacaklarının arasından yere bakıyordu. Çok nadir başını kaldırıyordu… Siyah bir takım elbise giymişti…Duruşma salonu çok sıcak olmasına rağmen, Çağatay Ulusoy kabanla oturdu. Ya durumunu farkında değildi ya da bir an önce salondan gitmek istediği için öyle bir havası vardı Çağatay’ın…"

"GİZEM KARACA'NIN TANIĞI SAVCILIK İFADELERİNİ REDDETTİ"

"İkinci duruşmanın en büyük özelliği Cenk Eren’in katılmış olması ve Deniz Uğur’un tanık olarak dinlenmesiydi… Gizem Karaca’nın tanığı savcılık ifadesinde “Gizem Karaca beni eve çağırdı ve uyuşturucu kullandık” demişti…Şimdi ise savcılık ifadelerini reddetti… Savcılık ifadesi sorulduğunda ise “Ben orada yazılanları bilmiyorum, okumadan imza attım.” dedi...  Ama yanında avukatı vardı; yani ifadesinde yazılanlar ağzından çıkanlardır..."

"DURUŞMANIN EN ÖNEMLİ ŞİFRELERİNDEN BİRİ BALIK"

"Balık bu soruşturmadaki en önemli şifrelerden biri… Çağatay Ulusoy’un şoforü de balığın kendi aralarında bir şifre olduğunu söylemişti… Çağatay ilk duruşmada Orçun Benli ile konuştukları “Balık” konusunun gerçek balık olduğunu söylemişti… Orçun ise Çağatay’ın söyledikleri üzerine mangal yaktığını ve mangalı yakıp Çağatay’ı beklediklerini söylemişti…"

"CEMAL HÜNAL HAKKINDA MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLME KARARI VAR"

"Deniz Uğur’un tanık olmak dışında yaşananlarla  alakası yok. Çağatay Ulusoy’un şoförü halen daha firarda. Cemal Hünal’ın bir sonraki duruşmaya gelmesi geliyor… Hakkında zorla getirilme kararı çıkartıldı…Sanıklar için 15 Nisan tarihi çok önemli… Her duruşmaya gelmeleri gerekiyordu, ama ifadeleri alındığı için artık duruşmalara gelmeyebilirsiniz dendi… 15 Nisan için de, dosyanın mütalaa için savcıya gönderilmesi notu düşüldü…Savcı hangi sanık için ne kadar ceza istediğini açıklayacak…"

"BİR ÜNLÜNÜN BEŞ YIL HAPİS CEZASI ALACAĞINI TAHMİN EDİYORUM"

"Sanıklardan birçoğu ceza alır. Ağır cezalarda paraya çevrilme olayı yoktur. Savcının mütalası önemli. Bir ünlü savunma esnasında teknik bir hata yaptı ve bu sebeple beş yıl hapis cezası alacağını tahmin ediyorum. Ama yeni bir düzenleme çıkarsa bilemem… Şubat sonunda özel yetkili mahkemeler kalkıyor… Mahkemeye bir başka ağır ceza mahkemesi bakacak…"