Ünlülerin avukatına 'zimmet' cezası!

Ünlülerin avukatı olarak bilinen Engin Yeşilyurt, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun 28 bin 781 TL’sini zimmetine geçirmek suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ünlülerin avukatına 'zimmet' cezası!
Sabah Gazetesi'nden Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre birçok ünlünün avukatlığını yapan Engin Yeşilyurt avukatı olduğu Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun 28 bin 781 TL'sini zimmetine geçirdi. Saraçoğlu'nun şikayeti üzerine Yeşilyurt hakkında iddianame düzenlendi.

SARAÇOĞLU ŞİKÂYET ETTİ

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen iddianameye göre; Avukat Engin Yeşilyurt, Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun bir kısım hukuki işlemlerini takip etmek üzere vekilliğini üstlendi. Avukatın, Saraçoğlu'nun Ankara Asliye 17. Hukuk Mahkemesi'nde görülen ve lehine sonuçlanan davasından 28 bin 781 lira tahsil ettiği fakat bu meblağı uhdesinde tutarak Saraçoğlu'na vermediği kaydedildi. Bunun üzerine başka bir avukata vekalet veren profesör Saraçoğlu, Engin Yeşilyurt hakkında şikayette bulundu. İbrahim Saraçoğlu, Yeşilyurt hakkında şunları söyledi: "Benim hukuki işlemlerimi takip etmek üzere vekilliğimi üstlendiği halde görevinin gereğini yerine getirmedi. Ankara Asliye 17. Hukuk Mahkemesi'nde lehime sonuçlanan karardan alınan 28 bin 781 lirayı tahsil ettiği halde bana vermedi."

ZİMMETTEN DAVA

Hakkında 'zimmet' suçu kapsamında dava açılan Engin Yeşilyurt savunmasında; "28.781 TL olarak tahsil ettiğim para içerisindeki vekalet ücreti tarafıma verilmişti. Bu vekalet ücreti benim avukatlık sözleşmesi ve kanunundan doğan hakkımdır. Onu aldıktan sonra bakiye kalan harçtır. Yargılama gideri gibi diğer kalemleri ise Saraçoğlu'na ödedim" dedi.

4 YIL 2 AY HAPİS

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada gerekçeli karar açıklandı. Engin Yeşilyurt'un 'zimmet' suçunu işlediği sabit olduğundan suçun işleniş biçimi, suç konusu paranın miktarı, sanığın amaç ve saiki ile kastının yoğunluğu dikkate alınarak 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi. Yeşilyurt'un yargılama sürecindeki davranışları lehine takdiri indirim nedeni kabul edilerek indirim uygulandı. Avukatın 4 yıl 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Avukat Engin Yeşilyurt'a geçtiğimiz yıllarda yine Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun gözünü korkutarak yargıya rüşvet vermeye teşvik ettiği ve haksız menfaat temin etmeye çalıştığı gerekçesiyle dava açılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Yeşilyurt hakkında 3 yıl hapis cezası istenmiş, avukat Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış ve 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.