Ürünleri denerken gözünüzden olmayın!

Başkasının makyaj malzemesini sakın kullanmayın! Uzmanlar, tester ürünlerin bakteri yuvası olduğunu ve göz sağlığımız için bu ürünlerden uzak durmamız gerektiğini belirtiyor.

Ürünleri denerken gözünüzden olmayın!
SUYA DAYANIKLILAR DEĞİL SUYLA ÇIKANLAR TERCİH EDİLMELİ

Akşam'da yer alan habere göre
günümüzde kozmetik ürünler vücudumuzda en çok yüzümüze, yüzümüzde ise en çok gözümüze uygulanıyor. Estetik görünmek adına kullanılan ürünler doğru seçilmediğinde göz sağlığı için büyük tehlike yaratabiliyor. Özellikle onlarca kişinin denediği tester ürünlerin üzerinde biriken bakteriler mikrop saçıyor. Tester ürünlerin kullanımı gözde çeşitli hastalıklar oluşturabiliyor. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Atmaca, makyaj yaparken göz sağlığı için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

BİTKİSEL KOZMETİK YALANI

Pek çok göz kozmetiğinin üzerinde hipoalerjenik, göz doktoru onaylı, dermatolojist onaylı gibi ifadeler yer alır. Ürün seçerken güvenilirliğiyle tanınan ve gerekli klinik çalışmaları yürüttüğü bilinen ürünü tercih etmeliyiz. Unutmamamız gereken bir nokta da; ‘Bitkisel kozmetik ürünü’ diye bir şey olmadığıdır. Kozmetik ürünler çok sayıda bileşenden meydana gelir ve bu bileşenler kimyasallardır. Bileşenlerin ayrı bir alerji ve kanserojen riski mevcuttur. Bu nedenle 10’dan fazla bileşen içeren ürünleri tercih etmemeliyiz.

TOZ FARLARI TERCİH EDİN

Bakterilerin sıvı ürünlerde katı ürünlere kıyasla daha fazla yerleşip enfeksiyon oluşturma tehlikesi olduğundan krem ya da losyon şeklindeki formülasyonlar yerine toz farları tercih etmeliyiz. Göz farlarının parlak tonlarının mat tonlara göre daha alerjen olması nedeniyle mavi-mor-yeşil renkteki farların toprak-krem tonlarına göre daha alerji yapıcı etkisinin olduğunu aklımızda tutmalıyız.

Malzemeleri ortak kullanmayın

Ortak kullanım alanlarında (demo, tester vb.) bulunan makyaj malzemeleri de göz sağlığınız için ciddi tehdit oluşturur. Kozmetik mağazasına gelip o ürünü deneyen onlarca kişinin gözüne sürdüğü bir ürünü kendi gözümüze uygulamamız ne derece hijyenik olabilir ki? Kurumuş rimel gibi ürünleri nemlendirmek için tükürük kullanan insanların olduğunu aklımızda tutmalı, bizde böyle bir yanlışa düşmemeliyiz. Başkasının diş fırçasını kullanmadığımız gibi başkasının makyaj malzemesini kullanmamalı, bu ürünlerin kişiye özel olduğunu unutmamalıyız.
Konular Kadın / Bakım