Usta oyuncu Zeki Alasya'ya son görev

Zeki Alasya, Levent Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında sonsuzluğa uğurlandı.

Usta oyuncu Zeki Alasya'ya son görev
CİHAN'da yer alan habere göre Sinema ve tiyatro oyuncusu Zeki Alasya (72), son yolculuğuna uğurlanmak için cenazesi Levent Camii'ne getirildi.

Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle 22 Nisan'dan bu yana tedavi gördüğü hastanede 8 Mayıs sabahı hayatını kaybeden Zeki Alasya, Levent Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında sonsuzluğa uğurlandı.

Ünlü sanatçının cenaze törenine sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi katılırken cenaze töreni esnasında merhum sanatçının ses sanatçısı kızı Zeynep Alasya'nın gözyaşları yürekleri dağladı.

MELEK BAYKAL GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Hürriyet'in haberine göre usta sanatçıya veda etmek için cami avlusunu dolduran ünlü isimler, Zeki Alasya ile paylaştıkları anılarını anlattı.

Melek Baykal

"O kadar zor ki Zeki için bir şeyler söylemek 2 dakikaya sığdırmak. Çok önemli insandı. Sanatçılığı bir yana, insan olarak hayatımda önder tanıdığım en iyi insanlardandı. Sadece şunu söylemek istiyorum. Zeki’cim seninle dostluk kurduğum için güzel şeyleri paylaşabildiğim için onur ve gurur duyuyorum. Senin arkandan kötü şeyler söyleyenleri ayıplıyorum, kınıyorum. O insanı tanımaları lazım. Karıncayı bile incitmeyen onur dolu bir adamdı. Sen çok özel bir adamdın Zeki, ışıklarla git nurlarla git."

Birçok dizide birlikte yer aldığı rol arkadaşı Melek Baykal, açıklama yaparken gözyaşlarına hakim olamadı

Abdullah Şahin

"Zeki abi gerçekten tiyatronun ustasıydı. Başı sıkışan herkes ona koşardı. Kendisini çok severdim. Hep arardım her konuda akıl verirdi. Zeki Alasya, para biriktirmedi insan biriktirdi. Çok değerli bir insandı. Hep ‘önce insan olmak’ derdi. Öyle de oldu."

Suat Sungur

"Benim ustamdı. Ben öğrenciyken onun yanına geldim.  Her şeyimdi benim, çok üzgünüm o yüzden herkesi kavrardı. Çok da söylenecek bir şey yok. Çok büyük bir değer kaybettik. Telefonla görüştüm rahatsızlığının bu derece olduğunu bilmiyordum. Kendisi de bilmiyordu galiba. Atlatacağına inanıyorduk.  Yaşam dolu, sevgi dolu bir insandı. "

Edip Akbayram

"Zeki abi benim yıllardır saygı duyduğum dostumdu.  Onunla güzel anılarımız vardı. İnsan olarak çok büyük bir insandı. Benim için unutulmaz bir isimdir. Herkesin başı sağ olsun. Halkın içinden gelen bir insandı özde bir insandı sahteciliği ikiyüzlülüğü yoktu. Adam gibi bir adamdı Zeki abi. Saygı ve sevgiyle anıyorum toprağı bol olsun."


Aydemir Akbaş isyan etti: "Cenazede fotoğraf çektirenlerden bıktık"

Bir daha sanatçı arkadaşlarının cenazesine gelmeyeceğini söyleyen Aydemir Akbaş "Aslında hiç konuşacak bir halim yok. Ben bir daha sanatçı arkadaşlarımın cenazesine gelmeyeceğim. Gitmek üzerdeydim, çevrildim. Acısını yaşamak istemiyorum. Fotoğraf çektirmek isteyen insanlardan bıktık, bırakın ben acımı yaşayayım. Zeki her şeyden evvel adamdı. Adam gibi adamdı. Gerçek sanatçıydı. Dolu dolu bir tiyatrocuydu." dedi.

Usta oyuncu Zeki Alasya'ya son görev

Usta oyuncu Zeki Alasya'ya son görev - Resim : 2

Usta oyuncu Zeki Alasya'ya son görev - Resim : 3

Usta oyuncu Zeki Alasya'ya son görev - Resim : 4


Habere ilişkin görüntüleri haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...