Usta raketlerin son dansı!...

Kadınlar tenisinde sezon sonu turnuvası TEB BNP Paribas WTA Championships, İstanbulu 22-27 Ekimde son kez ziyaret edecek.

Usta raketlerin son dansı!...

Dünyanın en iyi 8 tenis oyuncunu bir araya getirecek organizasyon, geride kalan iki senede önemli başarılara imza atılırken sene başında 70 bin kişi turnuvayı yerinden takip etti.

İSTANBUL bu sene 22-27 Ekim tarihlerinde TEB BNP Paribas WTA Championships'e 3. ve son kez ev sahipliği yapıyor. WTA'nın sezon sonu şampiyonası; dünyanın teklerde en iyi sekiz kadın tenisçisi ve 4 takımını bir araya getiriyor. Oyuncular toplam 6 milyon dolar değerindeki ödülden pay almak ve kadınlar tenis dünyasındaki en prestijli unvanlardan birini elde edebilmek için yarışıyor. Turnuvaya bu sene gelecek isimler teklerde; Serena Williams, Victoria Azarenka, Agnieszka Radwanska, Li Na, Petra Kvitova, Sara Errani, Jelena Jankovic ve sakatlığı yüzünden turnuvaya katılamayan Maria Sharpova yerine dahil olan Angelique Kerber olacak.

İLK YILINDA BİLE REKOR KIRDI

ÇİFTLERDE ise Sara Errani-Roberta Vinci, Peng Shuai-Hsieh Su Wei, Nadia Petrova-Katarina Srebotnik, Ekaterina Makarova-Elena Vesnina şampiyonluk için mücadele edecek. Turnuvanın İstanbul'daki ilk senesi olan 2011'de 6 günde toplam 70 bin seyirci, ekranları başında organizasyonu takip ederken turnuvayı toplamda 37 milyon kişi izledi. Ulaşılan bu rakamlarla TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul 2011, en geniş kitleye ulaşan finaller olarak WTA tarihindeki yerini aldı. 15 bin 500 kişilik Sinan Erdem tam kapasite olarak kullanılırken, 164 ülkede 400 saatin üzerinde canlı yayınla şampiyona tarihinin en kapsamlı yayını yapıldı.

Turnuvaya ilgi artıyor

2011'de etkileyici bir organizasyon yaşanırken rakamlar geçen sene bu alakanın daha da büyüdüğünü gösteriyor.

TEB BNP Paribas WTA Champion-ships'te geçen sezon ilgi ilk seneden daha büyüktü. 2011'de 6 günde salonda 70 bin seyirci, ekranları başında ise toplamda 37 milyon kişi turnuvayı takip etti. 2012'de ise 6 gün boyunca toplam 73.072, yarı final ve finalde ise ortalama 15.954 kişi ile rekor katılım sağlandı. Sinan Erdem'de ulaşılan en yüksek seyirci rakamı 2011'de 15.498 kişiyken 2012'de rakam 16.410'a çıktı. 2012'de WTA Championships tarihinin en kapsamlı yayın rekoru 44 milyon kişiye ulaşılarak kırılmış oldu. İzleyici sayıları 2011 yılına göre Avrupa'da %29 artış ile 31 milyona ulaştı.

Azarenka bu kez daha iddialı

İSTANBUL'da ilk sene finalde Petra Kvitova'ya kaybeden Victoria Azarenka, bu kez kupaya uzanmak istiyor. Belarus'lu 21 Ekim'deki kura çekiminde Serena Williams ile aynı gruba düşmeyecek. İki grupta mücadele edecek olan raketler ilk 2'şer sırayı alıp yarı finale yükselmeye çalışacak.

BİLETLER 30 LİRADAN BAŞLIYOR

sİnan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvanın bilet satışları devam ediyor.
İlk dört gün oynanacak grup maçlarının biletleri 30 ila 70 lira arasında satılırken, yarı finaller günü olan 5. gün ve finalin oynanacağı  6. gün biletler 100-150 lira arasında olacak. Final paketi olarak değerlendirilen yarı final ve finallerin bileti ise 80 ila 160 lira arasında.

Top yine ‘şahin'e emanet

Sezon sonu turnuvasında geçmiş iki sene de olduğu gibi yine şahin gözü kullanılacak.

TENİSTE topun kort içinde ya da dışında olduğunu belirlemeye yarayan bilgisayar kaynaklı kuşbakışı çekim teknolojisi Hawk Eye (Şahin Gözü), bu yıl da İstanbul TEB BNP Paribas WTA Şampiyonası'nda kullanılacak. İngiliz yazılımcı Dr. Paul Hawkins tarafından bulunan ve ilk kez 2001 yılında kullanılmaya başlanan bu teknoloji sadece topun düştüğü yeri değil aynı zamanda Serena Wiliams'ın servis süratini, Azarenka'nın 130 km hızla gelen servisi kaç km hızla karşıladığı, topların sıçrama yüksekliğini ve insan gözünün net algılayamadığı topların değişik açılardan görüntülerini de öğrenmemizi sağlıyor.


HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ




Konular Spor Haberleri