Usta sanatçılardan duygulandıran sözler

72 yaşında hayatını kaybeden Zeki Alasya'nın ölümü hakkında yakın dostları açıklamalarda bulundu.

Usta sanatçılardan duygulandıran sözler
Hürriyet'te yer alan habere göre ünlü sanatçının arkadaşları şu açıklamalarda bulundu.

EMEL SAYIN

İki filmde birlikte oynadık. Onu iyi ki tanıdım. Özür dilerim şoke oldum. Mani olamıyorum kendime. Söylemek istediklerimi dile getiremiyorum. Çok özür dilerim.

NEVRA SEREZLİ

2-3 dakika önce öğrendim. En son konduracağım insanlardan biri. Bir kez olsun birbirimizi kırmadık. Mutlulukla kabarelerde oynadık. Bana kötü günlerimde çok destek olmuştu. O dostluğu hiç unutamam. Oyunculuğu, komediye kazandırdıkları çok önemliydi ama en önemlisi insanlığıydı.

Sevginin yok olduğu bir dünyada o insanları severdi. Beni güldürmeyi çok severdi. Biraz gülümsememden bile çok mutlu olurdu. Çok çok çok kötüyüm. Başımız sağ olsun.

AYŞEN GRUDA

İnanamıyorum. Kimse de inanamıyor. Bu gece oyunum var uçağa yetişmek zorundayım nasıl oynayacağımı bilmiyorum. Her evden bir cenaze çıktı bugün...

MELEK BAYKAL

2-3 dakika önce öğrendim. Şoktayım. 10 gün önce konuştuk şekerinin düştüğünü öğrendim. 'Melek korkma her şey iyi' dedi. Çok kötüyüm. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Çok önemli bir insanı, oyuncuyu, çok önemli bir adamı kaybettik.

Zeki Alasya hayatı boyunca hep insan biriktirdi. Bu çok önemli bir şey. Herkese yardımcı olur, herkesin elinden tutardı. Başka ne söyleyeyim. Çok üzgünüm.


HALE SOYGAZİ

Beş dakika oluyor duyalı. Sarsıldım. Çok üzüldüm. Çok büyük bir kayıp. Yeri doldurulamaz bir oyuncu. Sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Yeri doldurulacak gibi bir şey değil. Biz birlikte komedi filmleri çektik. Kendisini o dönemden tanıyorum.

Biraz çocuk gibiydi, hoş bir ruh hali olan iyi niyetli son derece dost bir insandı. Sette de çok eğlenirdik. Mizah duygusu çok kuvvetli olduğu için onun yanında gülmemek mümkün değildi. Üzüntümüz kat kat artıyor.

KADİR İNANIR

Örnek olarak yaşayan çok değerli bir sanatçıydı. İnsanlığı sanatçılığının üstündeydi. Sanatçılığı tartışılmazdı. İnsanlığı ise hiç tartışılmazdı. Herkesi seven ve herkesle barışık bir insandı. Dünya güzeli bir insandı. Ben çok yakın bir dostuydum. 45 yıllık arkadaşlığımızda bir kez olsun tartışmadık. Hepsi sevgi ve saygımız vardı.

En son bir oyunda görüştüm. Yüzünü solgun gördüm. Ancak söylemedim, söyleyemedim. Çok alıngan bir insandı. Onu ona aktarmak istemedim ama hasta olduğu belliydi. Beni en çok yönetmenliği taraflığıyla tanıyorum. Dikenli yol filmimiz harikaydı. Zeki Alasya ölmez. Başımız sağolsun. Allah rahmet eylesin...

NİLGÜN BELGÜN

Özür dilerim çok acı çekiyorum, konuşamıyorum... Çok önemli bir insanı kaybettik...

Eşine 'Benim niye haberim yoktu' diye sordum, hakikaten sağlık durumunu bilmiyordum...