Uygurlar 20 yıl sonra İzmir Fuarı'nda!

İzmir Enternasyonel Fuarı'nın 85 yıllık tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Nejat Uygur Tiyatrosu, 20 yıl aradan sonra Fuar'a geri dönüyor.

Uygurlar 20 yıl sonra İzmir Fuarı'nda!
Yeni Asır'dan Kahraman Durak'ın haberine göre unutulmaz oyuncu Nejat Uygur'un oğlu Behzat Uygur, 20 yıl aradan sonra ilk kez İzmir Enternasyonel Fuarı'nda perde açacaklarını belirterek, "Yuvamıza geri dönüyoruz. Hasret bitiyor" dedi.

4 Eylül Pazar günü Fuar Açık Hava Tiyatrosu'nda Marko Paşa Müzikalini sahneleyeceklerini ifade eden Uygur, tüm İzmirlileri müzikali izlemeye davet etti. İzmir Fuarı'nda çok önemli bir yere sahip olan unutulmaz oyuncu Nejat Uygur hayattayken Kültürpark'a büstü dikilmiş ve kendisine hak ettiği vefa gösterilmişti. 1970 yılından itibaren uzun yıllar fuarda sahne alan ve yüzlerce oyunu İzmirlilerin beğenisine sunan Nejat Uygur ve ailesi fuarın olmazsa olmazları arasında yerini almıştı. Şimdi ise bu bayrağı Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu devraldı.

Çok heyecanlıyız

Behzat Uygur, tiyatro sahnesinin kendileri için kutsal olduğunu belirterek, "Nejat baba, 1974 yılında Kıbrıs Barış harekatı sırasında İzmir Fuarı'nda karartma olmasına rağmen perdeleri kapatmamış ve oyununu mum ışıkları ile sahnelemişti. Bizim de bu olaydan 42 yıl sonra başımıza benzer bir şey geldi. 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında Karabiga'da Marko Paşa'yı sahneliyorduk, haber geldi panik yaşandı ama biz perdeyi kapatmadık. Nejat babanın geleneğini sürdürdük" dedi.

Folkart'a teşekkür ederiz

20 yıl aradan sonra yeniden İzmir Fuarı'nda yer almaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Uygur, "Ekip olarak çok heyecanlı ve keyifliyiz. Annem de çok mutlu. Folkart'a teşekkür ederiz. Biz davet edildiğimiz sürece fuardaki yerimizi alacağız" dedi.

İzmir Fuarı'nın uzun yıllardır Kültürpark özelliğini yitirdiğini ifade eden Behzat Uygur, "Adı eğer Kültürparksa tiyatrolar, konserler olmalı öyle değil mi? Adı Kültürpark ama kültürel etkinlik yok. Onun için bu yıl ki fuar bizlere umut verdi. 4 Eylül'de hasret sona eriyor, herkesi müzikalimiz için bekliyoruz" diye konuştu.