'Uyuyan' hesapla 5 milyonluk vurgun!

Bankacı Sadık D’nin, uzun süredir işlem görmeyen hesap bilgilerini verdiği dolandırıcılık çetesi, 13 kişiye ait 5 milyon liralık 20 hesabı 10 günde boşalttı. Operasyon başlatan polisin yakaladığı 5 dolandırıcı tutuklandı.

'Uyuyan' hesapla 5 milyonluk vurgun!
Yeni Asır'dan Emir Somer'in haberine göre İstanbul ve Ankara'da "uyuyan hesap" vurgunu gerçekleştiren çete çökertildi. Çete üyesi bankacı Sadık D. (40) uzun süredir işlem görmeyen ve içinde yüklü miktarda para bulunan "uyuyan hesap" bilgilerini dolandırıcılık çetesine verdi. Çete, sahte kimlikle 13 kişiye ait 5 milyon liralık 20 uyuyan hesabı 10 günde boşalttı. Bankacı da dahil 5 dolandırıcı yakalandı ve tutuklandı.

PARALARI ÇEKTİLER

Bir bankanın Ankara'da bulunan genel müdürlüğü çalışanı Sadık D. (40) sahipleri tarafından uzun süredir hiç işlem yapılmayan, kullanılmayan, içerisinde yüklü miktarda para bulunan ve 'uyuyan hesap' olarak adlandırılan mevduat hesaplarını inceledi. Sahipleri yurt dışında olan hesapların bilgilerini alan Sadık D, banka hesaplarının ve sahiplerinin kişisel bilgilerini irtibat kurduğu suç ortaklarına verdi. Sadık D, eski oldukları için gerçek hesap sahiplerinin kimliklerinin banka sistemine taratılmadığı hesapları seçti. Mevduat hesap bilgileri ile hesap sahiplerinin kişisel bilgilerini alan dolandırıcılar, gerçek hesap sahiplerinin bilgileri ile kendi fotoğraflarını kullanarak sahte kimlikler hazırladı. Hesap sahiplerinin yerlerine geçen iki dolandırıcı İstanbul'un farklı ilçelerdeki banka şubelerine giderek sahte kimliklerle mağdurların hesaplarını boşalttı. Dolandırıcılar Aziz K. (58) ve Raşit Ö. (50) 24 Mart ile 14 Nisan arasında 13 kişiye ait 20 farklı banka hesabını boşalttı.

SON ANDA KURTARILDI

Polis, hesaplardan 4 milyon 946 bin lira çeken dolandırıcıları gözaltına aldı. Bir milyon lira ise operasyon günü hesaplara konulan blokeler sonucunda kurtarıldı. Fatih Topkapı'da yer alan bankanın şubesinde bir kişiye ait mevduat hesabından 100 bin euro ve 75 bin lira çekmeye çalışan Aziz K., Raşit Ö. ve banka şubesinin dışında bekleyerek suç ortaklarına gözcülük yapan Görkem K. (32) ile Kadir T. (36) suçüstü yakalandı.

Bankacı Sadık D. de Ankara'da gözaltına alındı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Şüpheliler tutuklandı.