Uzanlar'a son 15 gün uyarısı!

Zimmet ve dolandırıcılık suçundan yargılanan Yavuz Uzan ve Murat Hakan Uzan'a 15 günlük süre tanındı.

Uzanlar'a son 15 gün uyarısı!
Sabah'ın haberine göre Uzanlar, 15 gün içinde davanın görüldüğü İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmadıkları takdirde kaçak sayılacak ve Türkiye'deki tüm mallarına, hak ve alacaklarına orantılı el konulabilecek.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinin söz konusu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Yavuz Uzan ve Murat Hakan Uzan hakkında, "zimmet, bankayı vasıta kılarak dolandırıcılık, devlete karşı dolandırıcılık, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve üye olmak" suçundan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 31 Ocak 2008 tarihli iddianameyle yargılama yapılmak üzere davanın devam ettiği belirtildi.

Yavuz ve Murat Hakan Uzan hakkında, 26 Ocak 2011'de gıyabi tutuklama müzekkeresi çıkarıldığı, bu zamana kadar sanıkların gıyabi tutuklama emrinin infazını gerçekleştirmedikleri, duruşmalara gelmeyerek, kovuşturmanın sonuçsuz kalması için saklandıkları ve nerede olduklarının bilinmediği anlaşıldığından, sanıklar hakkında "kaçak" işleminin yapılmasına karar verildiği bildirildi.