Uzmanlardan aşı açıklaması!...

Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü, Polio (çocuk felci) aşı kampanyasının ikinci ayağı olan ilçe ve köylerin aşı planlamasını yapmak üzere Silopi, İdil ve Cizre’de toplantılar gerçekleştirdi.

Uzmanlardan aşı açıklaması!...

Polio Aşı Kampanyası kapsamında bugün Silopi Koç İlköğretim Okulu toplantı salonunda ve Cizre Devlet Hastanesi toplantı salonunda sağlık personeli ile bir araya gelen İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi, burada yaptığı konuşmada, Şırnak merkez başta olmak üzere ilçe, belde ve köylerin tek tek gezileceğini söyledi. Elçi, burada yaşayan 0-59 aylık tüm çocukların aşılanacağını, bu aşılama kapsamında il genelinde yaklaşık 60 bin çocuğa ulaşılacağını, bu sebeple yoğun bir çalışma programının onları beklediğini söyledi.

Elçi, bu konuda tüm kurum ve kuruluşların, Şırnak halkının kendilerine destek olacağına inandığını söyledi. Elçi, "Ekipler, ev ev, sokak sokak gezerek, ırkı ve cinsiyeti ne olursa olsun 0-59 aylık tüm çocukları aşılayacak, bu çok kolay değil fakat hastalığın tek bir vatandaşımızda görülmesi, manevi yükünün daha ağır olacağını düşünüyor, sizin göstereceğiniz gayretler için şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

"EVLERE GELECEK EKİPLERE YARDIMCI OLUN"

Halk Sağlığı Müdürü Elçi, ziyaret sırasında evinde olmayan vatandaşların, aşılarını ihmal etmeyerek aile sağlığı merkezlerinde yaptırmasını, aşılama çalışmasının iki tur şeklinde olacağından, aileleri aşı kartlarını saklaması konusunda uyardı. Elçi, konuşmasına söyle devam etti: “Özellikle aşının hiçbir yan etkisinin yok, çocuklara ağız yoluyla 2 damla aşı uygulanacak. Bu konuda ailelerin içi rahat olmalı. 18-24 Kasım arasında yapılacak aşı kampanyasının ikinci aşaması da yaklaşık bir ay sonra gerçekleştirilecek. Bütün vatandaşlarımızın bize vereceği destek sayesinde başarılı olacağımıza inanıyorum.”

FERDİ YILDIZ / CİHAN