Uzun süredir kanser tedavisi görüyordu..

Uzun süredir kanser tedavisi gören Taraf gazetesi yazarı Evrim Alataş, bugün sabah saatlerinde Diyarbakır'daki evinde hayata gözlerini yumdu.

Uzun süredir kanser tedavisi görüyordu..

1976 yılında Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı  Gölpınar Köyü’nde dünyaya gelen Alataş, 1994’te gazeteteciliğe başladı. Sırasıyla Yeni Politika, Demokrasi, Özgür Bakış, Ülkede Özgür Gündem gazetelerinde çalıştı. Evrensel, Birgün, Özgür Politika ve Esmer dergisinde yazarlık yapan Alataş, son bir yıldır Taraf gazetesinde "Kürtler Vadisi" isimli köşesinde yazıyordu.

2003 yılında "Mayoz Bölünme Hikayeleri"adlı ilk kitabını çıkaran Alataş’ın ikinci kitabı 2009’da "Her Dağın Gölgesi Deniz’e Düşer" ismiyle İletişim Yayınları  tarafından yayımlandı. 

Evrim Alataş, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden "Behlül Dal Jüri Özel Ödülü alan, Diyarbakır’da anne ve babaları  JİTEM tarafından öldürülen iki çocuğun hikayesinin anlatıldığı  "Min Dit" filminin de öykü yazarlığını yapmıştı. 

Evrim Alataş’ın ölüm haberini duyan yakınları, meslektaşları ile okuyucuları cenazenin kaldırıldığı Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı Morgu’nun önünde toplanmaya başladı. Alataş’ın ailesi ise Sümerbank Resepsiyon Salonu’nda taziyeleri kabul ediyor.

Alataş için yarın saat 12.30’da Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti önünde bir tören düzenlenecek. Bu törenin ardından Alataş’ın cenazesi doğum yeri olan Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Gölpınar Köyü’nde toprağa verilecek.

HABERTÜRK