Uzun ve parlak saçlara sahip olmak elinizde!

Disney prensesleri gibi uzun ve parlak saçlar için ipuçları...

Uzun ve parlak saçlara sahip olmak elinizde!
Akşam Life'tan Yasemin Miras'ın yazısı...

Kim istemez ki uzun, gür ve parlak saçlarının olmasını… Çizgi filmlerde Disney karakterlerini izlediğimizde Rapunzel ve Sinderalla’yı gördüğümüzde gözlerimizi saçlarından ayırmak ne kadar zor gelir. İşte bu Disney prensesleri gibi uzun ve parlak saçlar için ipuçları!

SİRKEYLE CANLANDIRIN

Büyüklerimizden duyduğumuz ve kulak ardı ettiğimiz bir söylenti gibi gelse de aslında işe yarayan bir yöntem. Saçlarınıza şampuan-krem uyguladıktan sonra bir yemek kaşığı sirkeyi saç uçlarınıza uygulayın ve karıştırın. Duştan çıkmadan önce saçlarınızı yeniden suyla durulayın.

HAVA DURUMUNA KARŞI ÖNLEM

Her zaman hava koşullarına karşı saçlarımızı savunmasız bıraktığımızı unuturuz. Güneşin saç köklerini kuruttuğunu biliyoruz ancak rüzgar ve yağmur da saçlarımızın nemsiz kalmasına neden olur ve böylece saçlar kolayca elektriklenmeye başlar.

ŞAMPUAN ÖNCESİ BUHAR

Saçlı derideki gözenekler genellikle yağ ve kirle tıkanır. Onları temizlemenin en iyi yolu saçınızı buharlaştırmaktır. Bir havluyu sıcak suda ıslatın ve fazla suyu sıkın. Havluyu kafanıza sarın ve duşa almadan önce 20 dakika bekletin.

HER GÜN YIKAMAYIN

Saçlarınızı her gün yıkanması ve şampuan kullanımı saç köklerini ve derisinin kurumasına yol açar. Saçlarınızın sağlıklı olabilmesi için saç köklerinin vücudun doğal salgıladığı yağlanmaya ihtiyacı var. Haftanın 3 günü yıkayın.

SAĞLIKLI BESLENİN

Yeşil ve kırmızıya giden tonları barındıran sebze ve yeşilliklerin yanı sıra Omega 3 gibi sağlıklı yağlarla elde edeceğiniz zengin beslenme alışkanlığı, saçlarınızın canlılığa sahip olmasını sağlar.

FÖN VE SAÇ ŞEKİLLENDİRİCİLERİ

Saçlarımıza şekil vermek için kullandığımız fön ve saç şekillendiricileri yüksek ısıda saçlarımızla temas ettiği için kopma, kırılma ve yanmalara neden olabilir. Yüksek ısıda çalışarak şekillendirmeye yarayan her türlü cihazı dikkatli kullanmaya özen gösterin. Fön kullanırken saçlarınıza uzak mesafeden ısıyı dağıltın. Saç şekillendiricilerini kullanırken mutlaka önceden saçlarınızı koruma altına alacak bakım serumu ya da yağları kullanın.

Yasemin MİRAS / Akşam Life
Konular Kadın / Bakım