Vahdettin İnce: "13 yaşındaki çocuk evlendirilebilir!"

Eski AK Parti Van Milletvekili adayı, yazar Vahdettin İnce, 13 yaşındaki bir çocuğun dini nikah ile evlendirilebileceğini savundu.

Vahdettin İnce: "13 yaşındaki çocuk evlendirilebilir!"
MedyaRadar'da yer alan habere göre CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu 'Ne Oluyor' programında konuşan İnce, "Mevcut yasalara saygı duymakla birlikte İslam hukukuna göre buluğ çağına giren kız çocuklarının evlendirilebileceğini, bunun çocuk istismarı olarak görülmesinin İslam'a aykırı olduğunu" dile getirdi.

​'NEDEN 18 YAŞINI BEKLESİN Kİ?'

İnce'nin "Başka kültürlerde oluşmuş algılar evrensel hukuk olarak dayatılıyor. Öyle bir şey yoktur, 18 yaş falan, kanunen böyle bir sınırlandırma getirilmiş olabilir ama bu doğru değil. Neden 18 yaşına kadar beklesin ki?" sözleri tartışma yarattı. İnce, dini nikahla evlendirilen 13 yaşındaki bir çocuğun da evliliğinin kabul edilebilir olduğunu savundu.

Programa katılan CHP Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İnce'nin sözlerine tepki gösterdi.

Bunun üzerine İnce, Kayışoğlu'na "İslam'a karşı geliyorsunuz. Bunu hiç yakıştıramadım" dedi.

ŞİDDETLE REDDEDİYORUM

Programın moderatörü Şirin Payzın ise Vahdettin İnce'nin sözleri hakkında Twitter'dan bir açıklama yaptı.

İnce'nin sözlerini "şiddetle reddettiğini" söyleyen Payzın, programın konusunun başkanlık sistemi olduğunu ve Vahdettin İnce'nin programa eski AKP milletvekili adayı olarak davet edildiğini belirtti.

Payzın şunları yazdı:

"Vahdettin İnce'nin kız çocukların tecavüzcüleri ile evlendirilmesi,çocuk gelinler ile ilgili görüşlerini şiddetle reddediyorum. Programın konusu başkanlık sistemi olarak belirlenmişti Vahdettin ince programa eski AKP MV adayı olarak davet edildi. 'Mağdur cinsel istismarcısıyla evlendirilsin' diyen yasanın geçmesiyle ilgili Vahdettin İnce'nin görüşlerini şiddetle reddediyorum. Vahdettin İnce'nin dile getirdiği görüşler şahsım tarafından asla kabul edilemez. Programa davet edilme nedeni başkanlık sistemi tartışmasıydı. Önümüzdeki günlerde" yayında da söylediğim gibi" kadın örgütleri, milletvekilleri ile bu konun tartışılmasını şart görüyorum. Altını çizerek belirtmek isterim bu akşam konumuz başkanlık sistemi önerisini tartışmaktı.cinsel istismar yasası son dakika gelişmesi oldu. Zira tasarı son dakika önergesi ile torba yasaya girmiş. CHP Milletvekili gündeme getirdi. Bu yasa son anda Meclis'e geldi. Programa katılan bir konuğun düşünceleri kendini bağlar. Diğer konuklarım da en sert eleştirileri yaptılar. Olayın böyle gelişmesinden ben de çok üzgünüm. Konuyu kapatsam önemli bir konuyu kapattı olacaktım.bu nedenle hukukçu konuklara söz verdim."

VAHDETTİN İNCE'DEN PAYZIN'A TEPKİ

Bu açıklamalar üzerine Vahdettin İnce'den Şirin Payzın'a tepki gecikmedi. Şirin Payzın'ın, "Vahdettin İnce'nin kız çocukların tecavüzcüleri ile evlendirilmesi, çocuk gelinler ile ilgili görüşlerini şiddetle reddediyorum" sözlerine Vahdettin İnce Twitter'dan, "Kız çocuklarının tecavüzcüleriyle evlenmesinden hiç söz etmedim bana iftira atıyorsun. Kınıyorum" diye yanıt verdi.

Vahdettin İnce: "13 yaşındaki çocuk evlendirilebilir!"

Programdan görüntüleri haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...