VAHDETTİN'İN SON TORUNU NİŞANLANDI

Neslişah Evliyazade, genç işadamı Emre Ekmekçi ile nişanlandı

VAHDETTİN'İN SON TORUNU NİŞANLANDI

Osmanlı Padişahı Vahdettin’in son torunu Neslişah Evliyazade, Kuşadası’nda düzenlenen bir törenle nişanlandı. Hanedan üyesi Osman Osmanoğlu’nun yanı sıra 500 davetlinin katıldığı nişan töreninde genç çift, 2010 yılında evleneceklerini belirtti.

Osmanlı Padişahı Vahdettin’in son torunu Neslişah Evliyazade, anne Hanzade Özbaş’ın sahibi olduğu Kuşadası Kısmet Otel’in bahçesinde düzenlenen törenle genç iş adamı Emre Ekmekçi ile nişanlandı. Neslişah Evliyazade’nin şık tuvaletini anneannesi Hümeyra Sultan’ın yakın dostu ünlü modacı Vural Gökçaylı hazırladı. 500 kişilik bir davetli topluluğunun şahitliğinde yüzüklerini birbirlerine takan genç çiftin nişan töreninde davetliler, olimpiyat madalyalı su balesi grubunun gösterisini izledi.

NİŞANA OSMAN OSMANOĞLU DA GELDİ
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, gazeteci Mehmet Ali Birand, tarihçi İlber Oltaylı, Işılay Saygın ile İstanbul, İzmir ve Ankara’dan ünlü isimlerin katıldığı nişan davetinde genç çift, düğünlerinin 2010 yılının ilk yarısında gerçekleşeceğinin müjdesini verdi. Bu arada, nişan törenine katılan hanedan üyesi Osman Osmanoğlu da davetlilerden büyük ilgi gördü. Davetliler, Osman Osmanoğlu ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Aynı zamanda milli binici olan Neslişah Evliyazade, İngiltere Kent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Politika bölümünden mezun olduktan sonra köşe yazarlığı ve Evliyazade Besi ve Süt Üretim Çiftliği’nin yöneticiliğini sürdürüyor. Son Osmanlı Hükümdarı Sultan Vahdettin ile son Osmanlı Sadrazamı Ahmet Tevfik Paşa’nın torunu olan Neslişah Evliyazade, Hümeyra Hanım Sultan’ın kızı Hanzade Özbaş’ın ve İzmir’in köklü ailelerinden Evliyazadeler’den Merhum Osman Vefik Evliyazade’nin kızı. Padişah Vahdettin’in son torunu olan Neslişah Evliyazade ile evliliğe ilk adımını atan Emre Ekmekçi ise ile Adana’nın ileri gelen ve saygın ailelerinden ekonomist Tülay Ekmekçi ile Yüksek Makine Mühendisi ve Hukukçu İrfan Ekmekçi’nin küçük oğlu. Los Angelas’ta University Of Southern California Endüstri Mühendisliği, New York Colombia Üniversitesi’nde işletme master derecesine hak kazanan Emre Ekmekçi halen özel bir şirkette yöneticilik yapıyor.

Ahmet Emin HACISALİHOĞLU - Yusuf ÇINAR/Haberturk